Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayasofya Meydanı’nda 'ümmet iftarı' düzenlendi

İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla Ayasofya Meydanı’nda "Ümmet İftarı" düzenlendi. Meydanda toplanan vatandaşlar simit, ayran, su ve hurma ile iftar açtı.Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Arakan ve dünyanın çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayasofya Meydanı’nda 'ümmet iftarı' düzenlendi
İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla Ayasofya Meydanı’nda "Ümmet İftarı" düzenlendi. Meydanda toplanan vatandaşlar simit, ayran, su ve hurma ile iftar açtı.

Doğu Türkistan, Filistin, Suriye, Arakan ve dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlar için toplanan vatandaşlar Ayasofya Meydanı’nda iftar açtı. İslam coğrafyasında sıkıntı çeken insanlarla dayanışma içerisinde olduklarını belirtmek için biraraya geldiklerini söyleyen gazeteci Adem Özköse, "İslam dünyasında sıkıntı çeken Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Arakan’da, Afganistan’da, Irak’ta, Filistin’de İslam coğrafyasının dört bir yanında sıkıntı çeken kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek, belirtmek için biraraya geldik. Bu iftar ümmet iftarı. Bu iftarı her sene düzenliyoruz. 3 sene önce başlattığımız iftar bu. Ümmet iftarında menümüzde simit, ayran, hurma ve su gibi birazda basit diğer yerlerde sıkıntı çeken bunları bulamayan kardeşlerimizin yerine bir günde aynı şeyi biz yaşayalım diye bu şekilde bir menü yapıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik mazlumlar için yapılan duanın ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.