Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayakkabıcı esnafı dert yandı: Esnaf borç yükünün altında eziliyor

Gaziantep'te ayakkabı üreticileri, CHP milletvekili adaylarına çek-senet uygulamaları ve Suriyeli ayakkabıcılar nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşadıklarını anlattı. CHP Gaziantep milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Ayakkabıcılar...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayakkabıcı esnafı dert yandı: Esnaf borç yükünün altında eziliyor
Gaziantep'te ayakkabı üreticileri, CHP milletvekili adaylarına çek-senet uygulamaları ve Suriyeli ayakkabıcılar nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

CHP Gaziantep milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret etti. Ayakkabı üreticilerinin sorunlarını CHP adaylarına anlatan esnaflar, “Özellikle çek-senet yasası piyasayı mahvetti. Karşılıksız çekler, senetler dağ gibi büyüyor. Esnaf borç yükünün altında eziliyor. Sıkıntılar boyumuzu aştı.” şeklinde konuştu. Suriyeli sığınmacıların da büyük sıkıntı yarattığını belirten ayakkabıcılar, “Suriye’den gelen insanlar burada merdiven altı ayakkabı üretimlerine başladılar. Hiçbir yükümlülüğü yerine getirmeyen Suriyeliler, haksız rekabete yol açtı. Bu işletmelere göz yumularak, ayakkabı üreticileri bitme noktasına getirildi.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin yanlış politikalarının esnafı ne hale getirdiğini Ayakkabıcılar Sitesi’nde bir kez daha gördüklerini belirten CHP milletvekili adayı Mehmet Gökdağ, “Deyim yerindeyse ayakkabıcılarımıza bir dokunduk, bin ah işittik. Övündüğümüz ayakkabı sektörü ne hale gelmiş, bir kere daha gördük. Esnafımızın sıkıntılarını not aldık. Bu sorunların çözümü için 8 Haziran’dan itibaren çalışmaya başlayacağız. Suriyeli esnaf konusunda yapacaklarımız zaten seçim bildirgemizde yer alıyor. Çek senet uygulamaları için de piyasayı rahatlatacak çözümleri üreteceğiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.