Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukatlar: Üzerinde fırtınalar kopartılan dinlemelerde hukuksuzluk bulunamadı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, çarşamba günü yaptığı operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen 53 kişi serbest kaldı. 53 kişinin serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan polis avukatlarından Murat Araç, “İstihbarat...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukatlar: Üzerinde fırtınalar kopartılan dinlemelerde hukuksuzluk bulunamadı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, çarşamba günü yaptığı operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen 53 kişi serbest kaldı. 53 kişinin serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan polis avukatlarından Murat Araç, “İstihbarat şubelerine operasyon yapılmayan şehir kalmadı. En son Ankara’da yapıldı. Ne çıktı? Üzerinde fırtınalar kopartılan dinlemelerden hiçbir tanesinde hukuksuzluk bulunamadı.” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili olarak çarşamba günü 3’ü TİB çalışan, 51’i emniyet mensubu, toplam 54 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 54 kişiden 53’ü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 20’si, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 33 kişiden 9’u ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 24’ü ise tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonrası kararını açıklayan nöbetçi sulh ceza hakimliği, 24 kişinin serbest kalmasına karar verdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, mevcut delil durumu, atılan suçların vasıf değiştirme ihtimalinin bulunması, delillerin yok edilme ihtimalinin bulunmaması ve tutuklama tedbirinin ağır ve telafisi güç zararlar doğuracağından tüm şüpheliler hakkında istenen tutuklama talebini reddetti.

“ÇOK KÖTÜ MUAMELE GÖRDÜLER, BİZLER DE ÇÖK KÖTÜ MUAMELE GÖRDÜK”

Mahkeme sonrası emniyet mensubu avukatları Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 17-25 Aralık’la başlayan hukuksuzlukların sona ermeye başladığını vurgulayan avukat Melik Bayat, “İl il yapılan algı operasyonları bugün de Ankara’da çöktü. DHKP-C, PKK, uyuşturucu taciri peşinde koşturan vatan evladı 5 gündür nezarethanedeydi. Çok kötü muamele gördüler, bizler de çök kötü muamele gördük. Çok büyük hukuksuzluklar yaşandı. Bizler hukukçuyuz. Hukuka, yargıya güveniyoruz. Uygulayıcılar ne kadar kötü olsa da ne kadar kötü niyetli olsalar da hukuka inancımızı yitirmeyeceğiz. Müvekkillerimiz de öyle düşünüyordu. Kenetlenmişlerdi, kendilerinden eminlerdi. Onları tanıdığıma çok memnunum.” ifadelerini kullandı.

“ÜZERİNDE FIRTINALAR KOPARTILAN DİNLEMELERDEN HİÇBİR TANESİNDE HUKUKSUZLUK BULUNAMADI”

İsnat edilen suçların, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın görevleri arasında olan önleyici dinlemeler hakkında olduğunu kaydeden avukat Murat Araç ise “Kamuoyuna da sürekli olarak şu veriliyordu; hukuksuz, mahkemeleri yanıltmak sureti ile isimleri gizlemek sureti ile tamamen yalan yanlış içerikli dinlemeler yapıldığı bir senedir empoze ediliyor. İstihbarat şubelerine operasyon yapılmayan şehir kalmadı. En son Ankara’da yapıldı. Ne çıktı? Üzerinde fırtınalar kopartılan dinlemelerden hiçbir tanesinde hukuksuzluk bulunamadı.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.