Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Şen: Hidayet Karaca tahliye edilmeyi bekliyor

Tahliye kararlarının ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Abdullah Şen, müvekkilini Silivri Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. Şen, müvekkilinin tahliye kararını beklediğini söyledi. Tahliye kararlarının geciktirenler...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukat Şen: Hidayet Karaca tahliye edilmeyi bekliyor
Tahliye kararlarının ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Abdullah Şen, müvekkilini Silivri Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. Şen, müvekkilinin tahliye kararını beklediğini söyledi. Tahliye kararlarının geciktirenler hakkında gelecekte tazminat davası açılacağını vurgulayan Şen, “Mahkeme kararını bozmak kimsenin haddi değil. Bu kararı ortadan kaldıran, infazı engelleyecek hiçbir müessese yok.” dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında dün akşam saatlerinde tahliye kararı verildi. Tutuklu polislerin ve Karaca’nın avukatları sabah saatlerinde Silivri Kapalı Cezaevi’ne geldi. Avukatlar tutuklu müvekkilleriyle görüştü.

Karaca’nın tahliye kararının uygulanmasını beklediğini belirten Avukat Şen, “Çünkü onu ilgilendiren dört duvar arası. Orada onu tutacak bir sebep yok. Diğer tarafı teferruat. Tarihi bir an. O insanın psikolojilerini görmek, çakmak çakmak masum olduklarını biliyor olmak güzel. Onları gördük. Herkesin hukuka uyması gerekiyor.” diye konuştu.

‘TAHLİYE KARARI BİR SANİYE BİLE BEKLETİLEMEZ’

Tahliye kararının acele işler olduğunun altını çizen Şen, “Bu karar bir saniye bile bekletilmez. Bunun için AİHM kararları vardır. Hangi memur bunda ihmalde bulunmuşsa gelecekte tazminat davası açılır. Şu an fiili bir suç işleniyor. Bu suçta kimler var? Bilmiyoruz. Savcı mı, başsavcı mı? Ortada mahkeme kararı var. Bu karar, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş bir karar. Herhangi bir Sulh Ceza Hakimliği de değil. Derhal yerine getirilmesi gerekiyor. UYAP arızalanmış, arızalandırılmış. Savcıların ‘Görüldü’ yapması UYAP olduğu için usule aykırı bir şey. Hakim kararı anında görülüyor. Burada bir an bile kimsenin beklememesi gerekiyor. Bu konuyla ilgili yığınla AİHM kararı var. Devlet de bu zamana kadar duyarlı davranıyordu. Fakat şu an görev sürçmesi mi, görev suiistimali mi? Adı konmamış, garip bir kabile devleti diyeceğim ama kendi ülkem olduğu için bunu hakaret sayarım.” ifadelerini kullandı.

‘BU KARARI ORTADAN KALDIRACAK MERCİİ YOK’

“Bu kararı ortadan kaldıracak merci yok.” diyen Şen şöyle devam etti: “Hak ve hukukla ilgili bir konu. Yargılama yapılmış ve beraat kararı verilmiş değil. Bu sadece şu anki defakto durumla ilgili verilmiş bir karar. İnsan hak ve hürriyetleriyle ilgili bir konu. Başsavcılık, Adalet Bakanlığı’nın memurudur. Hukuken söylenecek bir şey yok. Başsavcılığın görev yönetseldir. Başsavcılık bu kararın yerindeliğini tartışamaz. Böyle bir hakkı yok. Usulü bir görevi vardır. Mahkeme kararını bozmak kimsenin haddi değil. Bu kararı ortadan kaldıran, infazı engelleyecek hiçbir müessese yok. Net bir şey.”

Avukat Ömer Turanlı'da Twitter hesabından mahkemenin kararıyla ilgili, "Savcı sonunda mahkemenin kararlarını aldı, inceleyip kararını verecek...dua ile." ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.