Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Ömer Kavili: Bakanlıktan tazminat alan savcı görevinin başında değil

Avukat Ömer Kavili, nöbetçi savcının görevi gereği Adalet Bakanlığı'ndan tazminat almasına rağmen görevinin başında olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Kavilli, "Tahliye kararı hakkında meslektaşlarımızın görevlerinin engellenmesi...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 05:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 05:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukat Ömer Kavili, nöbetçi savcının görevi gereği Adalet Bakanlığı'ndan tazminat almasına rağmen görevinin başında olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Kavilli, "Tahliye kararı hakkında meslektaşlarımızın görevlerinin engellenmesi veya zorluk çıkarılmasına ilişkin tespit yapılması için onların da yanındayız. İstanbul Barosu olarak hukukun yanında olacağız ve kimseye taviz vermeyeceğiz" dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 polis hakkında verilen tahliye kararını takip etmek için İstanbul Barosu Avukatı Ömer Kavili, Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Nöbetçi savcının yerinde omadığını tespit etitklerini kaydeden Kavili, "Nöbetçi savcının yerinde olmadığı söylendiğinde bir avukatı görevlendirdim ve nöbetçi savcılıklarının odalarını tek tek çaldı. Ve nitekim hiçbir kapı açılmadı. Ve silahlı olan özel güvenlik ve memurdan bu konuda bilgi sorulduğunda sadece 4 odanın savcılara ait olduğunu ve kendisin de kimseyi görmediğini söyledi. Bu husus tarafımızdan tespit edildi onunla ilgili gereken her işlemi yapacağız. Biz avukatlık mesleğinin ilkelerinden kimseye taviz vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Avukat Kavili, şunları söyledi: “Şu anda Ergenekon, KCK’da görev alan polislerin ve şu anda tutuklu bulunan polislerin haklarını avukatlar hukuk çerçevesinde aramış ve hukuk çerçevesinde tahliye kararlarına ulaşmıştır. Tahliye kararı hakkında meslektaşlarımızın görevlerinin engellenmesi veya zorluk çıkarılmasına ilişkin tespit yapılması için onların da yanındayız. İstanbul Barosu olarak hukukun yanında olacağız ve kimseye taviz vermeyeceğiz. Gecenin saat 3’ünde siz adliyenin dışına çıkarılan gazetecilere açıklama yapmak durumundayız. Avukatlar müvekkillerinin hukuku ile ilgili göreve gelmişlerdir. Adliye adında saray kelimesi bulunan adliye sarayı binasının girişinde tartaklanmışlar. İzmir Barosu, bir avukatın dizlerinden tekmelendiğini belirtti. Onun haricinde avukat arkadaşlarımız yargıca ulaşma hakkı yönünde ‘yargıca ulaşamadıklarını’ söylediler. ‘Kararı basından öğrendiklerini ve bu kararın kendilerine verilmediğini savcının yerinde olmadığını’ söylediler. Oysa oralarda verilen kararın muhatabı avukatlardır” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanlığından nöbet tazminatı alan savcının görevi başında olmadığını belirten Kavili, şunları söyledi: “Şu anda nöbetçi hastane, doktor, eczane var. Dikkat edin para kazandıran her şey görev başında fakat Adalet Bakanlığından nöbet tazminatı alanların görevi başında olmadığını tespit ettik. Avukatların tekmelenmesi şeklindeki davranışlar avukatlık mesleğine yönelik bir tehlikedir. Bu siyasi iktidarın bir tercihidir. Fakat biz bu tercihinden dolayı iktidarın yanında asla olmayacağız. Biz hukukun yanında, avukatlık meslek ilkelerinin yanında olacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.