Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Günaydın: Kimle istişare edecekler; endişe ediyoruz

Özgür basına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın, hakimin kararını ertelemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günaydın, “Biz iyi niyetli...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür basına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın, hakimin kararını ertelemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günaydın, “Biz iyi niyetli düşünüyoruz. Ancak endişe etmemek mümkün değil. Kimle, nere ile istişare edecek, müzakere edecek, düşünecek, değerlendirecek bunu bilemiyorum.” dedi.

Medyaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Hakim, yorgun olduğunu gerekçe göstererek, kararı saat 14.00’te açıklayacağını tebliğ etti. Bunun üzerine Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Günaydın, “Az önce sorgu tamamlandı. Hakim, yarın saat 14.00 itibariyle, tüm şüpheliler ile ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. İmzalı tutanak elimizde. Dün gece yaşadığımızın bir benzerini yaşamak istemediğimizi ifade ettik. Dün gece çok farklı yaklaşıldı çünkü. Bize hangi saatte ne yapılacağına dair hiçbir bilgi verilmedi. Ancak haber ajanslarına mahkemeye sevk bilgisi geçildi. Onun için bugün buna ilişkin tutanağı istedik.” ifadelerini kullandı.

Ekrem Dumanlı’nın moralinin oldukça iyi olduğunu vurgulayan Günaydın, şöyle devam etti: “Sizlerden dua istirham ediyor. Her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, ahlaksızlığa karşı dimdik ayakta duracaklarını ifade ettiler. Selam ve saygılarını ilettiler. Başınız dik olsun. Suçu olmadığı için yüzü ak, alnı paktır. Teheccüde kalktığınızda, sabah namazına kalktığınızda bu hukuksuzluğun son bulması için dua edin. Allah’tan başka dayanacağımız bir güç yoktur. Allah’tan büyük de başka bir güç tanımıyoruz.”

“Bize göre hukuk insan hak ve özgürlükleri noktasında hukuk işletilirse bu kişilerin derhal salıverilmesi gerekir.” diyen Günaydın, “Evet, hâkim beyin kararını verebilmesi için dosyayı incelemesi gerekebilir. Sağlıklı düşünmesi için dinlenmesi gerekebilir. Buna hiçbir itirazımız yok. Ama bu incelemesini salıverdikten sonra yapabilir. Zaten kaçmamışlar, kaçacak bir durumları da yok. Süreç içerisinde bunu bütün tutum ve davranışları ile ortaya koymuşlardır. Buna rağmen gözaltında tutulmasını, hukuken, ahlaken ve vicdanen kabul edemiyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. Buna da itiraz ettik, şu an dilekçe veriyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz.”

Mahkemenin, saat 14.00’den daha önce bir karar verme ihtimaline ilişkin soruya da Günaydın, “ Dünküne benzer bir durumun olmayacağını düşünüyoruz. Dün her he kadar ifade savcı tarafından alınmış ise de kapıda silahlı polisler bekliyor ve hiçbir şekilde savcı ile görüşme imkanımız olmuyordu. Ne olacağına dair hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu değildi. Ama bugün hakimle görüştük, buna ilişkin tutanağı aldık. Öyle bir risk söz konusu değildir.” şeklinde cevap verdi.

“Neden bu kadar bir süre talep etti?” sorusuna ise Günaydın, “Biz iyi niyetli düşünüyoruz. Ancak endişe etmemek mümkün değil. Kimle nere ile istişare edecek, müzakere edecek, düşünecek, değerlendirecek bunu bilemiyorum. Şuan için bir suizanda bulunmak istemiyorum. Ama endişe taşımıyor değiliz. Yaşadığımız bu süreç bize endişeli olmamızı gerektiriyor. Bu endişemizi de paylaşmak isterim.” karşılığını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.