Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Balaban: Bir algı daha çöktü, polislere bunu yaşatanlar utansın

Eskişehir’deki gözaltı sonrası serbest bırakılan polislerin avukatlarından Avukat Turgay Balaban, bir algı operasyonunun daha çöktüğünü, adaletin gerçekleştiğini belirterek, “Bu polislere bu algıyı yaşatanlar, sebep olanlar utansın.”...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukat Balaban: Bir algı daha çöktü, polislere bunu yaşatanlar utansın
Eskişehir’deki gözaltı sonrası serbest bırakılan polislerin avukatlarından Avukat Turgay Balaban, bir algı operasyonunun daha çöktüğünü, adaletin gerçekleştiğini belirterek, “Bu polislere bu algıyı yaşatanlar, sebep olanlar utansın.” dedi.

Eskişehir merkezli 12 ilde yapılan operasyon kapsamında cumartesi günü sabah gözaltına alınan polislerden 6’sı daha tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı. 6 polis hakkında yurtdışı çıkış yasağı konurken, haftada 5 gün karakola giderek imza atmaları şartı getirildi. Serbest kalan polislerin aileleri ise adliye önünde büyük sevinç yaşadı. Polisleri adliye önünde eşleri ve çocukları karşıladı.

Serbest kalan polislerin avukatları adına adliye önünde açıklama yapan Avukat Turgay Balaban, 4 günün sonunda nihayet adaletin gerçekleştiğine şahit olduklarını söyledi. “Bir algı operasyonu daha çökmüştür.” diyen Balaban, “Müvekkillerimiz 4 günden beri emniyet nezarethanelerinde kendilerine verilen yarım ekmek kumanya ile bugüne kadar geldiler. Eskişehir'de olsun, ülke çapında olsun çok başarılı operasyonlara imza atan, suç örgütlerinin çökertilmesinde büyük emeği geçen bu emniyet çalışanlarımıza bu algıyı yaşatanlar utansınlar, sebep olanlar utansınlar. Kendileri 4 gün boyunca hiçbir zaman yüzlerini kapatmadılar, başlarını yere eğmediler. Böyle insanları tanıdığımız için biz de kendimizi çok bahtiyar addediyoruz.” şeklinde konuştu.

'İSTİHBARATI BİLMEYENLERİN YAZDIKLARI SENORYOYU BİZE OYNATTILAR'

Serbest kalan eski İstihbarat Müdürü Mustafa Arık ise Türkiye'de istihbarat camiasındaki değişimlere dikkat çekti. Kendilerinin gözaltına alınmasını istihbaratı bilmeyen, istihbaratçılık oynayan insanların yazmış oldukları senaryo olduğunu söyleyen Arık, “Bizi bunu oynattılar. Yapmış olduğumuz bütün çalışmalar bize yetki ve sorumluluk veren ilgili mevzuat çerçevesinde olmuştur. Eğer bu suç ise şuan hali hazırda 81 ilin istihbarat müdürleri bu suçu işlemekte.” ifadelerini kullandı.

'BİZİM ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMLE SON DÖNEMDE TERÖR ÖRGÜTLERİNE GİDENLERİ BAKIN HALİMİZİ GÖRÜRSÜNÜZ'

Eskişehir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün de, Eskişehir’deki 8 yıllık çalışmasının 5 yılının istihbaratta geçtiğini anlattı. Bu görev yaptığı sürede canlarıyla, mallarıyla ve arkadaşlarıyla fedakârca bir mücadele vererek çalıştıklarını aktaran Aygün, “Bizler evlerimize gitmeyerek fedakârlıklarda bulunarak bunları yaptık. Bunun karşılığında Eskişehir’de huzuru sağlamaya çalıştık. Ama son dönemde şunu görüyorum: Son 8 ay içerisinde Eskişehir’den PKK kırsalına giden 10’un üzerinde, IŞİD’e giden sayısı ise 12’inin üzerinde. Bizim 5 yıllık görev süremizde bu örgütlere katılanların sayısı son bir yılda gidenlerin sayısının 3’te biri kadardır. İşte durumu siz karşılaştırın ve ülkenin halini görün.” diye konuştu.

'HAKİMİN VERDİĞİ KARARI İKİ MÜFETTİŞ GELİP YILLAR SONRA SORGULUYOR'

Ancak bu işle mücadele eden insanların bu şekilde haksız cezalandırıldığını vurgulayan Mustafa Aygün, “Aslında yapılan iş tamamen kanunlar çerçevesinde, dinleme kararı yapılmıştır. Ama bunu şuan niye böyle yapıyorsunuz diye iki müfettiş geliyor, hakimin kararını sorguluyor. Bu tartışılır. Hakimin kararı sorgulanıyorsa, hakim karar vermişse, iki müfettiş bunu nasıl sorgular?” diye sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.