Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa'nın kalkınma ajansları Erzurum'da bir araya geldi

Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) toplantısı 8 ülkeden 36 katılımcı ile Erzurum'da başladı. 2 gün sürecek toplantıda 'Genç Girişimciliği, AB Gençlik Programları, Planlama Tecrübeleri, SEENORDA Yol Haritası'...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa'nın kalkınma ajansları Erzurum'da bir araya geldi
Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) toplantısı 8 ülkeden 36 katılımcı ile Erzurum'da başladı. 2 gün sürecek toplantıda 'Genç Girişimciliği, AB Gençlik Programları, Planlama Tecrübeleri, SEENORDA Yol Haritası' konuları ele alınacak.

SEENORDA Değerlendirme Toplantısı, Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de düzenlendi. Toplantıya Türkiye, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Karadağ, Bosna- Hersek ve Hırvatistan'da faaliyet gösteren kalkınma ajanslarının başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, amaçlarının bölgesel kalkınma konularında farkındalık oluşturmak, sosyokültürel ve ekonomik alanlarda işbirliğini oluşturmanın hedeflendiğini ifade etti. Özmen, toplantıda ayrıca üye ülkelerin kalkınma ajanslarının ortak amaçları arasında ortak veri tabanı ile bilgi transferi gerçekleştirmek, iyi uygulama örneklerini paylaşmak olduğuna da dikkat çekerek, "8 ülke kalkınma ajansları olarak yerel aktörler arasında etkili bir koordinasyon kurarak; sosyal kültürel ve ekonomik edinimleri bir kalkınma modeline dönüştürerek, kalkınma konu ve politikaları ile ilgili tavsiyelerde bulunmak, sanal bir kaynak merkezi oluşturmak, ortak projeler üretmek, farklı düşünceleri paylaşmak, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunabilecek gerekli araçlara ulaşmak amaçlarıyla SEENORDA oluşturuldu. Bu kapsamda söz konusu ülke kalkınma ajansları temsilcileri, belediye başkanları, Avrupa Birliği Ofisi temsilcilerinin katılımıyla Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenen başlangıç konferansında ülkelerin bölgesel kalkınma konusundaki yasal yapılanmaları, kalkınma ajanslarının rolü ve önemi, farklı ülkelerdeki kalkınma ajansı modelleri, bölgesel kalkınma konusunda iyi uygulama örnekleri paylaşıldı." dedi.

KUDAKA Genel Sekreteri ayrıca değerlendirme toplantısına, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'ndan temsilcilerin de katıldığını sözlerine ekledi.

ORTAK AKIL ÖNEM KAZANIYOR

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, İngilizce sunumunda Erzurum'da uluslararası bir toplantının gerçekleştirilmesinden duyduğu sevinci dile getirdi. Yamlı, kalkınma ajanslarının bulundukları bölgelerin sosyoekonomik ve kültürel kalkınmasında önemli role sahip olduklarına vurgu yaparak, "Küreselleşen dünyada kalkınma ajanslarının varlığı önem kazanıyor. Bölge ülkelerinden kalkınma ajanslarının ortak akıl ve farklı düşünce ile geliştirecekleri projeler daha büyük önem kazanıyor." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.