Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av yasağı sonrası tezgahlar somona kaldı

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği su ürünleri av yasağının 15 Nisan tarihinde başlamasının ardından balıkçı tezgahları somon balığına kaldı.İlkadım ilçesindeki balıkçı tezgahları av yasağının...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av yasağı sonrası tezgahlar somona kaldı
Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği su ürünleri av yasağının 15 Nisan tarihinde başlamasının ardından balıkçı tezgahları somon balığına kaldı.

İlkadım ilçesindeki balıkçı tezgahları av yasağının başlamasıyla birlikte adeta büyük balıkların istilasına uğradı. Hamsi, mezgit, istavrit ve barbun gibi balıkların yerini şimdilerde somon, palamut, alabalık gibi balıklar aldı. Kilosu 10 liradan satılan somon ve alabalık en çok tercih edilen balık oldu.

Av yasağı süresince balıkçı tezgahlarında daha çok kültür balıkçılığı yöntemi ile üretilen çipura, levrek ve alabalığın yanı sıra ithal edilen balıklar kalkan, uskumru, barbunya, lahoz, orfoz çeşitleri tezgahları süsleyecek. Bu balıkların yanı sıra av sezonu içinde avlanıp, uygun koşullarda dondurulan istavrit, hamsi gibi türler de balıkçı tezgahlarında az da olsa müşterinin beğenisine sunuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.