Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Özay: Kenan Evren de kaçabilir

12 Eylül davasının müdahil vekillerinden İzmirli avukat Senih Özay, sanıklardan emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya’nın cuma günü yapılacak duruşma öncesi hastaneden kaçtığını, Kenan Evren’in önlem maksadıyla tutuklanması gerektiğini...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
12 Eylül davasının müdahil vekillerinden İzmirli avukat Senih Özay, sanıklardan emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya’nın cuma günü yapılacak duruşma öncesi hastaneden kaçtığını, Kenan Evren’in önlem maksadıyla tutuklanması gerektiğini söyledi.

Generallerin tutuklanması talebiyle bugün mahkemeye dilekçe sunacak olan Av. Özay, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Evren ve aynı davanın yaşayan sanıklarından Şahinkaya’nın, yaklaşık 1,5 senedir Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Yazılı bir açıklama yapan Özay, “Sanıklar, sağlık sorunları sebebiyle doktorlar mütalaasıyla askerî hastanede bulunduklarından dolayı mahkeme celselerine katılmamışlardır ancak 25 Ekim 2013 günü saat 10.00’da, CMK’nin 196/4 maddesi uyarınca aynı anda görüntülü ve sesli iletişim tekniği kullanılması suretiyle hastanede bulunan sanıkların duruşmaya katılabilmesine karar verilmiştir. Bu aşamada yapılan yazışmalarda Şahinkaya’nın hastanede olmadığı, 11 Ekim 2013 günü Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile gerçekleştirilen yazışmada ortaya çıkmıştır.” dedi. Sanık Şahinkaya’nın firari olduğunu iddia eden Av. Özay, “Firari Ali Tahsin Şahinkaya’nın ivedi olarak tutuklanmasını ve aynı şekilde Kenan Evren için de önlem maksadıyla gerekli tedbirlerin alınarak bu yolda tutuklanmasını talep ediyorum.” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.