Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av. Aksoy: Polislere iftira atacak polis ayarlıyorlar

İzmir’de polise yönelik düzenlenen operasyon kapsamında şu ana kadar 10 kişi gözaltında. Bunların birçoğu kendileri emniyete gitti. Toplam 26 gözaltı kararı bulunan operasyonu değerlendiren şüpheli polislerin avukatlarından Ali Aksoy,...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av. Aksoy: Polislere iftira atacak polis ayarlıyorlar
İzmir’de polise yönelik düzenlenen operasyon kapsamında şu ana kadar 10 kişi gözaltında. Bunların birçoğu kendileri emniyete gitti. Toplam 26 gözaltı kararı bulunan operasyonu değerlendiren şüpheli polislerin avukatlarından Ali Aksoy, daha öncekinde olduğu gibi bazı polislerin, tehdit ve şantajla eski amirleri aleyhinde gerçek dışı ifade vermeye zorlandığını ileri sürdü.

Av. Aksoy, Basmane semtinde bulunan İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM), gözaltına alınan müvekkillerinin ifade işlemlerine katıldı. Dosyaya bakma fırsatı bulduğunu aktaran Aksoy, yapılan işin geçen ağustos ayında yapılan operasyondan bile daha kötü olduğunu iddia etti. Aksoy, “Bugün yapılan operasyonla ilgili, ‘İzmir TEM Şube yapar da kumpas olmaz mı?’ diye merak ediyorduk. Öğleye doğru kumpası öğrenmiş olduk. TEM Şube ve İstihbarat şubenin müdürü şu an bu operasyondaki aynı evrakları 2009 yılına kadar indirmiş durumdalar. Yani daha önceki operasyonda 2010 ve sonraki evrakları incelemişken bu sefer 2009 evrakları incelemeye alınmış. Bu 2009 evraklarını incelemeye aldıklarında suça dair bir emare bulamadıkları için yine bir önceki operasyonda olduğu gibi birkaç tane personeli kumpasa dahil etmişlerdir. Bu personele, ‘Eğer siz bunları müdürlerimiz aracılığıyla aslında bunları dinlemek istediler ama biz şunu dinledik diyerek iftira atmazsanız sizi tanık olarak değil sanık olarak değerlendireceğiz.’ şeklinde kumpas hazırladılar. Bu dosyanın tek dayanağı da bu kumpastır.” dedi.

'CİZRE’DE 184 SOKAĞA POLİS GİREMİYOR'

TEM polisinin asıl yapması gereken terörle mücadeleyi tamamen bıraktığını ve polisin peşine düştüğünü aktaran Ali Aksoy, “Geçtiğimiz günlerde bir gazete yayımladı. Menemen ilçesinde IŞİD militanının bombası patladı. Bu işi soruşturmakla görevli olan İzmir TEM şube bununla alakalı en ufak bir işlem yapmamıştır. Yani terör örgütleriyle alakalı işlem yapmayan TEM şube, kendi personelini, elindeki personeli almak için operasyon yapmıştır. Şu an Cizre’de tam 184 tane sokakta kazı nedeniyle emniyet buralara giremiyor. Yani polis 184 tane sokağına girmekten dahi aciz hale getirilmiştir Cizre’de. Örgüt burada istediğini istediği gibi yapıyor. Buradaki operasyon yapamayan emniyet yani terör örgütünün önüne yatırılan emniyet ancak kendi personeline operasyon yapar hale getirildi.” diye konuştu.

'EK İDDİANAME YAPILMASI GEREKEN YERDE OPERASYON YAPILIYOR'

Dosyanın, daha önce düzenlenen operasyondan farkı olmadığını aktaran Av. Ali Aksoy, “Kanunen şu andaki mevcut yargılama sistemimize göre ek iddianame ile düzenlenmesi gereken bir evrak var. Bunun dışında başka bir evrak yok. Yeni bir evrak yok. Hattâ daha önceki evraklardan çok daha kötü böyle sansasyona müsait olmayan evraklar onların nazarında. O yüzden zorlamalarla tanıkları bulmaya çalışıyorlar, sanık yapma tehdidiyle onları ayarlayacaklar.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.