Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÜ Rektörlüğü öğrencilerin bıçaklanmasını kınadı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Kızılay’da dün akşam saatlerinde Dil Tarih ve Coğrafya ile Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuyan iki öğrencinin bıçaklı saldırıya uğramasını kınayan bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, “İster...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Kızılay’da dün akşam saatlerinde Dil Tarih ve Coğrafya ile Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okuyan iki öğrencinin bıçaklı saldırıya uğramasını kınayan bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, “İster siyasi, ister sosyal, ister kültürel, ister inanç ve isterse köken olarak farklı görüşte, inançta ve tarafta olan insanların iletişim, karşılıklı saygı, hoşgörü, eşitlik, ifade ve fikir özgürlüğü kavramları konusunda yeterli olgunluğa erişememiş olmaları, şiddete hatta yaralamaya ve ölüme kadar giden çatışmalara, kavgalara maalesef neden olabiliyor.” ifadeleri yer aldı.

KINIYORUZ

“Ankara Üniversitesi olarak şiddet, darp ve cana kastı tavizsiz kınıyoruz.” vurgusu yer alan açıklama, şöyle sürdü: “İfade ve protesto özgürlüğü demokratik, şiddetsiz, küfürsüz, hakaretsiz olmalıdır ve başkalarının haklarını engellememelidir. Toplumda ve üniversitede herkes birbirinin inancına, kökenine, fikrine ve haklarına saygı göstermeli, hukukun üstünlüğü temelinde ötekileştirmesiz evrensel özgürlüğü doyasıya yaşamalıdır. Herkesin diyalog kanallarını birbirine açık tutması gerekir. Ancak böylelikle güvenlik tedbirlerini gerektirecek şiddet esaslı çatışmaların ve terör eylemlerinin önüne geçilebilir. Biz akademisyenlerin, tüm yöneticilerin, toplum önderlerinin ve ailelerin gençlerle sorun çözümünde şiddetsiz, hakaretsiz, kavgasız tavır ve bilincin yükselmesi konusunda üzerine düşeni yapması gerekir. Biz bu çabayı gösteriyoruz. Sağduyu, sükûnet, sabır anlayışımızı üniversitemizin tüm ve toplumun tüm paydaşlarına aktarmaya çalışırken eğitim politikalarımızı da bu yönde şekillendiriyoruz.”

Açıklamada, “Şiddete, hakarete karşıyız. Öğrencilerimize sağduyu tavsiye ediyoruz. Zaten öğrencilerimizin büyük çoğunluğu bu sağduyuya sahip, onlara güveniyoruz. Yaşanan istenmeyen olayların diyalog ile çözülmesini istiyoruz. Olaylara neden olan suçluların ise cezalarını çekeceklerine inanıyoruz.” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.