Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"atv’ye 1 milyon liralık tazminat davası açacağım"

Eski sanayici Mustafa Nezih Aydın, 2012’de atv’de yayınlanan kadın programında kendisine hakaret edildiği iddiasıyla İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtığını, TV programcısı Serap Paköz ve eski eşi Şefika A.’a mahkumiyet...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"atv’ye 1 milyon liralık tazminat davası açacağım"
Eski sanayici Mustafa Nezih Aydın, 2012’de atv’de yayınlanan kadın programında kendisine hakaret edildiği iddiasıyla İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtığını, TV programcısı Serap Paköz ve eski eşi Şefika A.’a mahkumiyet kararı verildiğini söyledi.

Aydın, "Beni tüm dünyaya ‘dolandırıcı’ olarak lanse ettiler. Aylarca evimden dışarı çıkamadım. Gerekçeli kararın ardından programı yayınlayan atv’ye 1 milyon lira, Serpil Paköz’e 2 milyon lira ve Şefika A.’a 500 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açacağım." dedi.

TV programcısı Serap Paköz'ün kullandığı 'Ezgü' soyadına, eski eşinin açtığı dava sonucu kullanım yasağı gelmişti.

Verdiği bilgiye göre Mustafa Nezih Aydın, cezaevinde evlendiği Şefika A.’dan 2003 yılında boşandı. Şefika A., 2012 yılında atv’de yayımlanan Serap Paköz’ün programında kendisinin ‘dolandırıcı’ olarak kamuoyuna duyurdu. Aydın, İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’ne hem Paköz hem Şefika A.’a hem de program sorumlusu Muhammed F. hakkında ‘hakaret’ davası açtı. Geçtiğimiz günlerde kararını açıklayan mahkeme, Serap Paköz’e Türk Ceza Kanunu’nun 125/1. maddesi gereğince 87 gün hapis karşılığında adli para cezası verdi. Şefika A. da 87 gün hapis karşılığında adli para cezasına çarptırıldı. Muhammed F. ise beraat etti.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM

Programda ‘dolandırıcı’ olarak tanıtıldığını belirten Mustafa Nezih Aydın, eşi Çiğdem Meryem K. Aydın ile birlikte aylardır evden dışarı çıkamadıklarını söyledi. Aydın, şunları kaydetti: “1986-87-88 senelerinde vergi rekortmeniydim ve ilk 500 firma arasında 134’üncü sıraya kadar çıktım. Şansızlığım Şefika A. isimli bayanla evlendim. Cezaevinde evlendim. Evlendikten sonra halen evliyken Türkiye’de ne kadar evlenme programı var hepsine çıktı. Zengin kimselerle benim Kuşadası ve Alanya’daki villalarıma gitti. Benden mal alabilmek için öldürtmeye kadar gitti, ayağım halen sakat. Yaklaşık yedi buçuk ay kadar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kaldım. İşlerim bozuldu, maddi sıkıntılar çektim. Eski eşim Şefika A., atv’de Serap Paköz isimli kişinin ‘Yeniden başlayalım’ programına çıktı ve beni karalamaya başladı. Serap Paköz, benim resimlerimi televizyondan yayınladı. ‘Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı’ diye yayınlar yaptı. İşlerim aksadı. Milletin yüzüne bakamaz oldum, herkes izlediği için. Haklarında dava açtım. İstanbul 65. Asliye Ceza Mahkemesi’nde mahkemem sona erdi. Serap Paköz ve Şefika A. ceza aldı. Önümüzdeki günlerde atv’ye 1 milyon lira, Paköz’e 2 milyon Şefika A.’ya da 500 bin lira tazminat davası açacağım. Açacağımız dava tedbirli olacaktır, tüm hepsini alacağız. Beni çok yaraladılar, yalan programlarla RTÜK’e ve savcılığa müracaat ettik. O program para cezası aldı. Başka bir kanala gitti, oradan da ayrıldı. Mahkeme kararıyla Serap Paköz bu işlerden sabıkalı olduğu için cezası ertelenmedi. Şefika A.’ın da sabıkası var. Cezaları ertelenmedi. Bursa’daki sulh ceza mahkemelerinden ayrı ayrı ceza aldı. İki mahkemede tazminat davası devam ediyor. Beni çok hırpaladılar."

EVDEN ÇIKAMADIM

Program sonrası aylardır evinden çıkamadığını belirten Aydın, "Eşimin akrabaları hep bu muhitte, Zaten kadın programları büyük ilgi görüyor. Türkiye’nin her tarafından tanıyan insanlardan telefon geldi. Maddi sorunlar yaşadık. Çok büyük işim bozuldu. 4 milyon dolarlık işten oldum. Adamlar haklı olarak, ‘Sen çok büyük dolandırıcıymışsın’ diyerek iş yapmaktan vazgeçtiler. Şu anda bile bunun zararlarını çekmekteyim. Bizi rahatlatan mahkemenin verdiği karar oldu. Bizi çok rahatlattı. Biraz yaramızı hafifletti." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.