Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATM'lere 'papağan' düzeneği kuran yabancı uyruklu çete çökertildi (Özel)

İstanbul Anadolu yakasında çeşitli ilçelerde farklı ATM'lere düzenek kurarak vatandaşların kartlarını kopyalayan yabancı uyruklu çete çökertildi. Çete üyelerinin bankamatiklere 'papağan' adı verilen düzenekleri yerleştirmesi ve yakalanma...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 07:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATM'lere 'papağan' düzeneği kuran yabancı uyruklu çete çökertildi (Özel)
İstanbul Anadolu yakasında çeşitli ilçelerde farklı ATM'lere düzenek kurarak vatandaşların kartlarını kopyalayan yabancı uyruklu çete çökertildi. Çete üyelerinin bankamatiklere 'papağan' adı verilen düzenekleri yerleştirmesi ve yakalanma anları da kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ümraniye, Maltepe ve Ataşehir'de çeşitli bankalara ait ATM'lere düzenek yerleştirildiği ihbarını alan Ümraniye Polis Merkezi Güven Timleri Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Bankamatiklere 'papağan' adı verilen kopyalama cihazları yerleştiren Bulgaristan uyruklu Tseveton Pishyalov, Alitu Karmandzhev ve Ergin Nuritin Teim adlı kişiler, görüntüler sayesinde tespit edildi. Şahısların yakalanması için operasyon başlatan Güven Timleri ekipleri, Bulgar uyruklu çeteyi kaldıkları lüks otel odasında yakaladı.

Yaklaşık 10 gün önce Türkiye'ye giriş yapan çete üyelerinin, bankamatiklerin yoğun olarak kullanıldığı alanları tespit ettikleri öğrenildi. Çete üyeleri, bu bankamatiklere 'papağan' adı verilen cihazları yerleştirdi. Farklı bankalara ait ATM'lerden çok sayıda vatandaşın şifresini kopyalayan çete üyelerinin, elde ettikleri verileri yurtdışındaki arkadaşlarına göndererek hesapları boşalttığı belirlendi. Şahısları takibe alan Güven Timleri ekipleri, Bulgar çete üyelerini kıskıvrak yakaladı. Şahısların yakalanma anı ise yine kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde bankamatiğe gelen çete üyelerinin, montlarının içinden cihazları çıkararak tek tek ATM'lere monte ettikleri görülüyor. Şahıslar, cihazları yerleştirdikten sonra para çekmeye gelen vatandaşları bekliyor. Zanlılar, kaldırımda yürürken kendilerini takip eden Güven Timleri ekipleri tarafından yakalanarak yere yatırılıyor. Şahıslar sorgulanmaları için Ümraniye Polis Merkezi'ne getirildi. Yapılan soruşturmanın ardından Bulgar çete, savcılığa sevk edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.