Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En sessiz dolandırıcılık

İzmir'de işitme ve konuşma engelli bir kişi, kendisi gibi engellileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Bir internet sitesi üzerinden altın alışverişi yaparak kazanç sağlayacaklarını söyleyip aldığı paraları değerlendireceği...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En sessiz dolandırıcılık
İzmir'de işitme ve konuşma engelli bir kişi, kendisi gibi engellileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Bir internet sitesi üzerinden altın alışverişi yaparak kazanç sağlayacaklarını söyleyip aldığı paraları değerlendireceği vaadiyle 47 sağır ve dilsiz vatandaşı dolandıran şahıs adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvuran işitme engelli O.K., işitme engelli R.H.P. tarafından dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayetinde, 20 yıldır tanıdığı ve bir kamu kurumunda çalıştığı öğrenilen 46 yaşındaki R.H.P.'nin, uluslararası bir yöntemle küçük miktarda altın alıp satarak büyük paralar kazandıracağı vaadinde bulunduğunu, kendisinin de kâr payı alacağı düşüncesiyle şüpheliye bin 430 dolar verdiğini belirtti. Bu durumdan bahsettiği diğer işitme engelli vatandaşların da R.H.P.'ye ortalama bin 500'er dolar verdiğini kaydeden O.K., kendisiyle birlikte 47 kişinin mağdur olduğunu söyledi. Aralarında kadınların da bulunduğu diğer mağdur engelli vatandaşlar da polise giderek ifadelerini verdi ve zanlıdan şikayetçi oldu. İfadeleri, bir tercüman tarafından işaret diliyle alındı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlı engelli R.H.P.’yi gözaltına aldı. Hakkında suç kaydı bulunmayan zanlının, kendisi gibi engelli vatandaşlarla işaret dilini kullanarak güven kazandığı belirlendi. R.H.P., emniyetteki işlemlerinin ardından, aldığı paraları değerlendireceği vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.