Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ataması yapılmayan yeğeni için Avcı’ya dert yandı: Yeğenim intiharı düşünüyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana’da cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla merkez Çukurova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Kademoğlu Şehzade Camii’nde ikindi namazını kılan Avcı, bir kıraathanede oturup vatandaşlarla...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2014 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2014 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ataması yapılmayan yeğeni için Avcı’ya dert yandı: Yeğenim intiharı düşünüyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana’da cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’a destek amacıyla merkez Çukurova ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Kademoğlu Şehzade Camii’nde ikindi namazını kılan Avcı, bir kıraathanede oturup vatandaşlarla sohbet etti; çay içti. AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve partililerin katıldığı programda işyerlerinde esnaflarla tokalaşan Avcı’ya eğitimle ilgili sorunlar aktarıldı. Beden eğitimi öğretmenliği bölümü mezunu yeğenin 5 yıldır girdiği sınavlara rağmen bir türlü atamasının yapılmadığını belirten Gülsever Cura, gözyaşları arasında “Yeğenim intiharı düşünüyor. Bizim tesellilerimiz artık yetersiz kalıyor.” diye dert yandı.

Cura’ya "Allah korusun, aman aman. Böyle şeyleri hiç ağza bile almayın." diyen Avcı, "Hangi branşta ne kadar öğretmen açığımız var? Yüzde olarak ona bakıyoruz. Mesala 100 bin öğretmen açığının (diyelim) yüzde 2’si beden eğitimi ise alacağımız öğretmenin yüzde 2’sini beden öğretmenlerine tahsis ediyoruz. 40 bin öğretmen alacağız ya…Genel tablonun içerisinden beden eğitimi öğretmenleri eksiğimiz yüzde kaç ise 40 binin o kadarını onlara tahsis ediyoruz. Her branşta; fizikte, kimyada, ingilizcede var.. Tarihte aynı. Çünkü oralarda zamanında hızlandırılmış eğitim adı altında çok sayıda öğretmen alınmış.. Kadrolar doldurulmuş, şişirilmiş; şimdi o yüzden çok az alabiliyoruz." diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gülsever Cura, yeğeninin iki yıl da bir hazırlandığı sınavlara girdiğini hatırlattı. Cura, “Beden eğitim öğretmenleri 80, 90 puanları almalılar ki ancak yerleşebilsin. Asla yerleşemiyorlar, Doğu Beyazıt’a kadar yazıyor. Hiçbir şekilde olmuyor. (Bakan) ‘bekleyin’ dedi. Yetersiz bir cevap.” şeklinde konuştu. Bakan Avcı’ya gezisi sırasında tablada incir satan bir seyyar esnaf incir ikram etti. Avcı, tadına baktığı incirden basın mensuplarına da ikram etti. AK Partililerle günün anısına fotoğraf çektiren Avcı, daha sonra Ceyhan ilçesine hareket etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.