Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atak Koleji bilimde dünya üçüncüsü oldu

Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji, Ankara'da düzenlenen ve 26 ülkenin katıldığı 10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda (E-Bikom) lise 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Furkan Murat Yavuz Berk'in hazırladığı akıllı sınıf projesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atak Koleji bilimde dünya üçüncüsü oldu
Mardin Özel Safiye Beşir Atak Koleji, Ankara'da düzenlenen ve 26 ülkenin katıldığı 10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda (E-Bikom) lise 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Furkan Murat Yavuz Berk'in hazırladığı akıllı sınıf projesi ile dünya 3.cüsü olarak bronz madalya kazandı.

10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-Bikom) tarafından düzenlenen yarışmada tüm dünyadan çağrılan 3 bin 800 projede kategorisinde ilk 18 proje arasına giren akıllı sınıf projesi ile Ankara’da yapılan finallerde 26 ülke arasında ilk 3’e kalan Atak Koleji 9. sınıf öğrencisi Furkan Murat Yavuz Berk, dünya 3’üncüsü olmayı başardı. Akıllı Sınıf projesi ile bundan sonra öğrenciler çanta ve kitap taşımaktan kurtulacak.

    TÜRK OKULLARININ BAŞARISI DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

    Atak Koleji Lise Müdürü İlhan Aytekin, Furkan Murat Yavuz Berk'in hazırladığı 'Akıllı Sınıf' projesi ile dünya 3.'sü olduğunu belirtti.

    Atak Koleji'nin bölgenin eğitim ve öğretimde göstermiş olduğu başarılarla Mardin’in gururu olduğunu belirten İlhan Aytekin, her yıl E-Bikom tarafından düzenlenen bilişim olimpiyatlarına öğrencilerin hazırladığı projelerle katıldıklarını söyledi. Bu yıl Ankara’da düzenlenen 10. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-Bikom) Atak Koleji öğrencisi Furkan Murat Yavuz Berk'in hazırladığı Akıllı Sınıf projesi ile yarışmaya katıldıklarını belirten Aytekin, "Tüm dünyadan çağrılan 3 bin 800 projede kategorisinde ilk 18 proje arasına girdi. Ankara’da yapılan finallerde ise 26 ülke arasında dünya 3’cüsü olamayı başardı. Bu da özel okulların eğitime ne kadar önemli katkı sağlandığını bütün Türkiye’ye ve dünyaya bir kez daha kanıtladık. 26 ülke arasında dünya 3'cüsü olarak bronz madalya kazandık. Burada büyük emeği olan Rehber öğretmenimiz Mahir Çicek ve öğrencimiz Furkan Murat Yavuz Berk’e teşekkür ediyorum.” dedi

    "ATAK KOLEJİ'NİN BÜYÜK DESTEĞİNİ ALDIM"

    Hazırladığı proje ile dünya 3’üncüsü olmayı başaran Furkan Murat Yavuz Berk ise bu projede başarılı olmasında en büyük desteği öğretmenlerin büyük katkısı olduğunu söyledi.

    Furkan Murat Yavuz Berk’in Rehber öğretmeni Mahir Çicek ise öğrencilerinin kendi fikir ve düşüncesi ile hazırladığı projenin okul olarak ilgilerini çektiğini ve üzerinde 7 ay boyunca çalışma yaptıklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.