Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Okuma salonlarımızı kapatmayın'

Uşak’taki Bahar Etüt Merkezleri'nin okuma salonunda veliler ve öğrenciler, dershaneler ve özel etüt merkezlerinin kapatılmasını öngören kanun tasarısına tepki gösterdi. Çocuklarının burada sınavlara hazırlık eğitimi gördüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Okuma salonlarımızı kapatmayın'
Uşak’taki Bahar Etüt Merkezleri'nin okuma salonunda veliler ve öğrenciler, dershaneler ve özel etüt merkezlerinin kapatılmasını öngören kanun tasarısına tepki gösterdi. Çocuklarının burada sınavlara hazırlık eğitimi gördüğünü belirten velilerden Ramazan Arslan, altyapı hazırlanmadan dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Arslan, okuma salonlarının kapatılmasının dar gelirli aileler için sıkıntı oluşturacağını ifade ederek, “Bizim bütçemiz belli, özel okula gönderme ve özel ders aldırma imkanımız yok. Dershaneye, bu okuma salonlarına benim çocuklarım üç yıldır geliyor. Buralara geldiklerinden beri dersleri düzeldi, takdir ve onur belgesi getirmeye başladılar. Büyüklerimize sesleniyorum, lütfen okuma salonlarımıza dokunmayın." dedi.

Öğrencilerden Tolunay Sezen, İnanç Şimşir, Melahat Şevk ve Mert Düzenli de okuma salonları sayesinde derslerinde başarılarının arttığını belirtti. Sezen, “Okuma salonlarındaki hocalarımız, okullarda eksik kaldığımız konularda yardımcı oluyorlar, sorularımıza cevap veriyorlar. Derslerimize burada çok iyi çalışıyoruz. Okuldaki başarımıza etkisi oluyor. Buralar kapanırsa okuldaki başarımızı olumsuz etkiler.” şeklinde konuştu. Düzenli, “Maddi durumumuz iyi olmadığı için özel ders alamıyoruz, dershaneye gidemiyoruz, buraya geliyoruz. Okulda soramadığımız soruları, buradaki öğretmenlerimize rahatça soruyoruz. Konu tekrarı yapıyoruz, test çözüyoruz.” dedi. Sosyal imkânlardan da faydalandıklarını vurgulayan Şevk, “Sadece okul dersleri için gelmiyoruz, sosyal aktivitelerden de faydalanıyoruz.” diye konuştu.

Maddi imkanları yeterli olmayan çocuklara yardım amacıyla hizmet verdiklerini söyleyen Bahar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Müdürü Murat Polater ise şunları kaydetti: “Derneğimiz, kurmuş olduğu Bahar, Kaynak ve Kardelen eğitim merkezleri ve okuma salonlarıyla eğitici etkinliklerde bulunmakta, seminerler ve kurslar düzenlemekte, kütüphane ve okuma salonları açmakta ve yılın belirli zamanlarında çocuklar için geziler düzenlemektedir. Ayrıca kermesler, çaylar, yemekler, yurtiçi gezileri, yarışmalar veçeşitli kültürel faaliyetler düzenlenmekte. İhtiyaç sahipleri tespit edilerek giyim, gıda vb. ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunmaktadır.”

Uşak’taki okuma salonlarından binden fazla öğrencinin faydalandığını vurglayan Polater, “Kurulduğumuz yıldan beri 6 binden fazla öğrenciye ve velilerimize ücretsiz hizmet verdik. Okuma salonlarımıza gelen öğrenciler, dershaneye gidemeyen ihtiyaç sahipleridir. Okuma salonlarımıza gelen öğrencilerin derslerinde başarılı olduklarını görüyoruz. Sokakta geçirecekleri boş vakitlerini okuma salonlarımızda kitap okuyarak, ders çalışarak, ders takviyesi alarak, sosyal faaliyetlere katılarak, kendilerini geliştirerek değerlendirip topluma faydalı bireyler olmaya çalışıyorlar.” dedi. Sadece öğrencilere değil, velilere de hizmet verdiklerini söyleyen Polater, ”Veli seminerleri, annelere yönelik eğitici kurslar, aşure programları, geziler düzenlenmektedir. Evinde bilgisayar ve interneti olmayanlara, bilgisayarlı sınıflarımızda ders desteği almanın yanında internet kullanım kolaylığı da sağlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.