Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askerlikte 'çürük' tarih oluyor

Yönetmeliklerde yapılan değişiklikle 'sakatlık' ibaresi 'engellilik', 'özürlülük' ibaresi 'engellilik' ve 'özürlülük' ibaresi ise 'engelli', 'çürük' ibaresi de 'askerliğe elverişli değildir kararlı sağlık' olarak değiştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askerlikte 'çürük' tarih oluyor

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nca "Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği", "Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği" ve "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İç Hizmet Yönetmeliği"nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği'nin 19'uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "sakatlık" ibaresi "engellilik", Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliğinin 31'inci maddesinin yedinci fıkrasında geçen "özürlülük" ibaresi "engellilik" ve dördüncü cümlesinde yer alan "özürlü" ibaresi ise "engelli" olarak değiştirildi.

 

TSK İç Hizmet Yönetmeliğinin 291'inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "çürük" ibaresi "askerliğe elverişli değildir kararlı sağlık" olarak değiştirildi.

 

Aynı Yönetmeliğin 382'nci maddesinin ikinci fıkrasının (g) bendinde yer alan "özürlü" ibaresi "engelli" olarak; 709'uncu maddenin birinci fıkrasının (4) numaralı bendinde yer alan "sakatlanan" ibaresi ise "engelli hale gelen" olarak değiştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.