Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askerlik kısaldı, gençler askerlik şubesine akın etti

Adana Askerlik Şubesi tecilini bozdurup vatani görevini yapmak isteyenlerin akınına uğradı. Askerlik süresinin 3 ay kısalmasını fırsat bilen gençler, "Bir an önce askerliği yapıp iş hayatına atılalım." diyor. Bakanlar Kurulu'nca 1 Ocak...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askerlik kısaldı, gençler askerlik şubesine akın etti
Adana Askerlik Şubesi tecilini bozdurup vatani görevini yapmak isteyenlerin akınına uğradı. Askerlik süresinin 3 ay kısalmasını fırsat bilen gençler, "Bir an önce askerliği yapıp iş hayatına atılalım." diyor.

Bakanlar Kurulu'nca 1 Ocak 2014'ten itibaren 15 ay süreli askerlik 12 aya indirildi. Sürenin kısaltılmasını fırsat bilen gençler, merkez Yüreğir ilçesindeki askerlik şubesi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Kasım ayında askere gitmek için gelenlerin yanı sıra süre kısaldığı için silah altına alınmak isteyen gençler de tecilini bozdurmaya başladı. Askerliğin kısalmasına çok sevindiğini söyleyen Hüseyin Kaya, "Biraz daha geç gitmek için tecilliydim, ancak bu fırsatı değerlendirip artık askere gitmek istiyorum. Kısmetse şubatta gideceğim." diye konuştu. Askerlik süresinin kısaltılmasının kendini de mutlu ettiğini belirten Kerem Keklik de "Herkes için güzel oldu." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.