Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asırlık binlerce zeytin yandı sahipleri taşıma su ile söndürmeye çalıştı

Aydın Efeler ilçesi Dalama mahallesinde zeytinlik alanda çıkan yangında binlerce zeytin ağacı yandı. Zeytinlerinin yanmasını ağıtlar yakarak gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar, söndürmek için de seferber oldu. Ellerinde küreklerle ve su...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asırlık binlerce zeytin yandı sahipleri taşıma su ile söndürmeye çalıştı
Aydın Efeler ilçesi Dalama mahallesinde zeytinlik alanda çıkan yangında binlerce zeytin ağacı yandı. Zeytinlerinin yanmasını ağıtlar yakarak gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar, söndürmek için de seferber oldu. Ellerinde küreklerle ve su bidonlarıyla çıra gibi yanan zeytin ağaçları arasında mekik dokuyan köylüler, asırlık zeytin ağaçlarının yanmasını önleyemedi.

Yangın bugün öğleden sonra Dalama Mahallesi’nde meydana geldi. Çıkış sebebi henüz netlik kazanmayan tarım -arazisi yangınında 50 dönüme yakın zeytinlik alan yandı. Dedelerinden kalan asırlık zeytinlerin cayır cayır çıra gibi yanışını yaşlı gözlerle, ağıtlar yakarak izlediler. Kuru otların tutuşmasıyla yangın kısa sürede dağlık alanda yayıldı. Yangına 1 helikopter, 4 arazöz, 4 su tanker, 1 grayder, 1 kepçe ve Aydın Büyükşehir Belediye İtfaiyesi de katıldı. Helikopter yangına havadan suyla müdahale ederken zeytin bahçelerinin sahipleri de küreklerle yanan zeytinlere toprak attı. Traktörlere yükledikleri bidonlarla su taşıyan tarla sahipleri, tek tek yanan ağaçları söndürmeye çalıştı. İçin için yanan ağaçların tepelerine çıkan vatandaşlar, ağaçların gövdelerinin içine su dökerek yanan zeytin ağaçlarını söndürmek için çabaladı.

Tarlasındaki tüm zeytinleri yanan Şerafettin Uğurlu da elinde kürekle yanan zeytinlerini kurtarmak için çabaladı. Yanan zeytin ağaçlarının gövdelerine kürekle toprak atan Şerafettin Uğurlu, tüm zeytinlerinin yandığını söyledi. Dedelerinden kalan zeytinlikleri yanan kadınlar da kapkara olan zeytinlik alanlarda gözyaşları içerisinde ağıt yaktı.

Zeytinlik yangını yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.