Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşiret sonunda yol verdi!

Hakkari’nin Durankaya Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’sinde 4 yıldır yaşanan yol sorunu, Hakkari Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı ve Slehi aşiretinin ileri geleni olan Alayı Atlı’nın arsa sahibini ikna etmesiyle giderildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşiret sonunda yol verdi!
Hakkari’nin Durunkaya Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Yıldız Küme evleri semtinde yaşayan vatandaşlar, 500 metre mesafede yolun olmaması nedeniyle 5 kilometre mesafedeki Gürbüz -Erijyan güzergahını kullanarak zor şartlarda evlerine gidip, gelebiliyordu. Arsa sahibi Hasan Ali Alioğlu’nun yol için arsasını vermemesi nedeniyle 4 yıldır bu çileyi çeken beldedeki semt sakinleri, Durankayalı ve Slehi aşiretinin ileri gelenlerinden olan Hakkar Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Alayı Atlı ile görüştü. Atlı’nın da arsa sahibi Alioğlu ile görüşüp ikna etmesiyle belde sakinlmeri bu sıkıntıdan kurtuldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan kısa mesefeli yolla birlikte mahallede 150 hanenin bulunduğu Yıldız Küme evleri sakinleri yaşadıkları bu çileden kurtuldu. Arsa sahibini ikna eden Atlı ise bu konuda duyarlılık gösteren başta arsa sahibi, Cumhuriyet ve Biçenek mahalle muhtarları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban’a Durankaya halkı adına teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.