Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Öğrenciler bir an önce ders çalışma temposunu yükseltmeli"

Eğitim yılının başında çıkılan tatilin öğrencilerin okul maratonuna uyum sağlamasında birtakım sorunlara neden olduğunu belirten Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, öğrencilerin hiç beklemeden ders çalışmaya başlamasını...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Öğrenciler bir an önce ders çalışma temposunu yükseltmeli"
Eğitim yılının başında çıkılan tatilin öğrencilerin okul maratonuna uyum sağlamasında birtakım sorunlara neden olduğunu belirten Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, öğrencilerin hiç beklemeden ders çalışmaya başlamasını tavsiye ediyor.

    Ali Dilitatlı öğrenciler tatil dönüşü okula zorlanmadan uyum sağlayabilmeleri için önemli tavsiyelerde bulundu. Dilitatlı, keyifli ve rahat dönemden, sınır, disiplin, kurallar, sınav maratonu dönemine geçişe uyum sağlamanın bazı koşulları olduğunu vurguladı.

    Tatil sonrasında okula yeniden uyum sağlamanın yaklaşık bir hafta sürdüğünü ifade eden Dilitatlı, bu dönem içinde öğrencilerde ders çalışma verimi azaldığını ifade etti. Dilitatlı, bu durumun fazla uzun sürmemesi için yapılması gereken en akıllıca yolun hiç beklemeden bir an önce derslerin başına geçmek ve alıştıra alıştıra ders çalışma temposunu yükseltmek olduğunu söyledi.

    Bu dönemde velilere de görevler düştüğünü söyleyen Dilitatlı, velilerin okulların açılır açılmaz çocuğun yoğun bir tempoyla çalışmasını beklemesinin gerçekçi bir tavır olmadığını söyledi. Dilitatlı, okula alışma döneminin sıkıntısız atlatılabilmesi için velilerin çocuklarına zaman tanımaları gerektiğini kaydetti. Öğretmenlerin de ilk haftalarda daha esnek ve toleranslı davranmalarının öğrencinin uyum sürecini çabuk atlatmasında etkili olacağını belirtti.

    Dilitatlı, öğrencilerin unutulan konularla ilgili hatırlatıcı kaynaklardan yararlanarak tekrar yapmalarının faydalı olacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.