Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arzanoğlu: Fındıkta yeni sezon 15-17 TL’den açılabilir

Arzanoğlu Tarım Ürünleri sahibi Ersin Şahin Arzanoğlu, bu sene 23 TL’ye kadar yükselen fındık fiyatının yeni sezonda 15-17 TL’ye düşeceğini belirterek, fındığın fiyat rekoru kırdığını söyledi.Arzanoğlu, yaptığı açıklamada...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arzanoğlu: Fındıkta yeni sezon 15-17 TL’den açılabilir
Arzanoğlu Tarım Ürünleri sahibi Ersin Şahin Arzanoğlu, bu sene 23 TL’ye kadar yükselen fındık fiyatının yeni sezonda 15-17 TL’ye düşeceğini belirterek, fındığın fiyat rekoru kırdığını söyledi.

Arzanoğlu, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “En son geçtiğimiz haftalarda fındık fiyatının 23 liralara kadar tırmanmasının altında yatan gerçek bizim duyumlarımıza göre büyük bir ihracatçı firmanın yeni fındığın rekoltesinin geçtiğimiz yıla göre fazla olacağını gördüğü için satış yaptı. İhracat fiyatı o devirde 17 liradan bir 30-40 vagon satış yaptığı söyleniliyor. Dolayısıyla bu malı temin edebilmek için piyasadan biraz pahalı. 500 lira 300 lira fiyat fazla vererek malı temin etme yoluna gitti. Mal da bitmişti. Adam aslında 23 liraya kadar fiyatı yükseltti. Ama satışı 17 liraydı o zaman. O malı temin etmek için yükseltti. Tabi malı tamamlayınca da aradan çekildi. Bu sefer de fındığın fiyatı yine 20 lira civarında seyrediyor.

YILBAŞINDAN SONRA DA TEHLİKE ÇANLARI ÇALACAK

Fındığın da ötesi beri geldi. Yeni mahsuller geçen seneye göre güzel gözüküyor. Bazı yerler çok çok iyi. Bu ay sonuna doğru daha doğru rekolte tahmini yapılır. Söylenenler 600’ün üzerinde. 650 civarında söyleniyor. Bu da tabi tehlikeli bir rakam. Çünkü tam bıçak sırtı. Şöyle olabilir dünyanın ihtiyacını tamamlayabilir o seviyelerde. Sezon 15, 17 TL gibi başlar diye tahmin ediyorum. Ama burada şu olacak çünkü herkes 15’lik fiyatta 22, 23’ü gördüğü için bazıları satacak ama bazıları da malı elinde tutacak. Ama yılbaşından sonra da tehlike çanları çalacak. Bu sefer herkes fındığını satmaya kalkınca geri düşer gibi görünüyor.

FINDIK FİYATI DÜNYADA REKOR YAPTI

Güzel bir fındık havalası gidiyor. Havalar biraz soğumuştu ama bu ay sonunda 600’ün üzerinde bir rekolte tahmin ediliyor. Hayırlı olur inşallah musallimize köylümüze. Bir avuç fındık 20 lira çok güzel para. Bir çuval fındık getiriyor köylümüz bin, bin 500’e yakın para veriyoruz. Bu para bir köylüye 2, 3 ay yetiyor. Yani çok güzel bir fiyat, dünyada rekor yaptı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.