Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutta ilaç kalıntısı iddiası üreticiyi zora soktu

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 50 oranında rekolte kaybı yaşayan armut üreticileri, şimdi de ilaç kalıntısı söylentileri nedeniyle zor günler yaşıyor. Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, armutta ilaç kalıntısı olduğu...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Armutta ilaç kalıntısı iddiası üreticiyi zora soktu
Olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 50 oranında rekolte kaybı yaşayan armut üreticileri, şimdi de ilaç kalıntısı söylentileri nedeniyle zor günler yaşıyor.

Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, armutta ilaç kalıntısı olduğu iddialarına karşı çıktı. Soğuk nedeniyle ürünlerin bir kısmının dış görünüşünde bozulma olduğunu ifade eden Ekim, bunun ilaç kalıntısı olmadığını vurguladı. İddialar üzerine yeniden analiz yaptırdıklarını ve sıfır kalıntı çıktığını belirten Ekim, “Vatandaşımız bunu güvenli yiyebilir. Her ürünümüz Osmangazi Ziraata Odası tarafından analiz edilip ondan sonra piyasaya sürülüyor. Hiçbir sıkıntı yok. Bu iddialar nedeniyle üreticimiz şu an sıkıntı yaşıyor. Satışlarda biraz durgunluk var. Zaten hava koşulları nedeniyle hemen her üründe olduğu gibi armutta da yüzde 50 civarında rekolte kaybı vardı. Bu iddialar da çiftçimizi olumsuz etkiliyor.” diye konuştu.

Yıllık 20 ton armut üretimi yapan Çağlayan köyü üreticilerinden Tahsin Kaygun ise ilaç kalıntısı söylentilerinin kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Lekelerin ilaç kalıntısı olmadığını vurgulayan Kaygun, “Kullandığımız ilaçlar ziraat mühendisleri tarafından inceleniyor, öyle kullanıyoruz. Bazı bahçelerde, soğuğun etkili olduğu bahçelerde leke meydana geldi. Ama kesinlikle ilaç alıntısı değil. Analizlerimiz düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketebilir.” ifadelerini kullandı.

Kaygun, armut fiyatlarının biraz düştüğünü, bahçede kilogramının 1 lira 800 kuruş ile 2 lira 300 kuruş arası fiyatlarla satıldığını sözlerine ekledi. Manisa Hali esnaflarından Alihan Geçici de armuttaki lekelerin ilaç kalıntısı değil soğuk lekesi olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.