Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Armut, şeftali ve çeltikte ilaç kalıntısı iddiaları asılsız'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan, armut, şeftali ve çeltikte ilaç kalıntısı iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim’i ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Armut, şeftali ve çeltikte ilaç kalıntısı iddiaları asılsız'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu Hüseyin Darcan, armut, şeftali ve çeltikte ilaç kalıntısı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim’i ziyaret eden Darcan, ziraat odası başkanları ile bir araya geldi. Sorunları dinleyen Darcan, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, bu sezon birçok üründe ilaç kalıntısı iddiaları ile uğraştıklarını dile getirdi. İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Darcan, şunları ifade etti: “Lokal sıkıntılarımız var. Armutlarla ilgili ilaç kalıntısı olduğu yönünde yalan yanlış haberler çıktı, zeytinde bölgesel birtakım sıkıntılarımız var. Çeltikte de ilaç kalıntısı söylentileri oldu. Ancak analizler elimizde. Bu iddialar asılsız, ilaç kalıntısı olmadığı bir gerçek. Bunlar piyasayı düşürmek için yapılan spekülasyonlar. İlaç kalıntısı var diyorsanız bunu ispatlamanız gerekir.”

Bu sezon hava koşullarına bağlı olarak bütün ürünlerde rekolte kayıpları yaşandığını hatırlatan Darcan, bunun fiyatlara çok yansımadığını sözlerine ekledi.

Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya ise ilaç kalıntısı iddialarının kendilerini üzdüğünü kaydetti. Tüketicilere seslenen Kaya, “Lütfen bu konuda yetkili ağızlardan açıklamalar duymadıkça bunlara inanmasınlar. Bunlar gerçek dışı, asılsız iddialar. Bunlarla ilgili zaten yetkili birimler, bakanlık ve ziraat odaları birliklerimiz açıklamalar yapmaktadırlar. Çiftçilerimiz de denetimli ürünler üretmektedir. Vatandaşlarımız güvenle bu ürünleri tüketebilirler.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.