Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Bir aile babası olarak söylüyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Üzülerek ifade ediyorum. Olumsuzluklar noktasında da Türkiye'de bazı noktalarda moral alanda geriye gidiş var. Bunu bir hükümete üyesi olarak söylüyorum ama önce bir aile babası olarak söylüyorum."...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Üzülerek ifade ediyorum. Olumsuzluklar noktasında da Türkiye'de bazı noktalarda moral alanda geriye gidiş var. Bunu bir hükümete üyesi olarak söylüyorum ama önce bir aile babası olarak söylüyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Yenişehir İlçesinde hayırsever işadamı Yusuf Ateş tarafından yaptırılan Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yaptı. Açılışa Bülent Arınç'ın yanı sıra, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve protokol ile vatandaşlar katıldı. Türkiye'nin bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye'nin yakından, uzaktan sıkıntıları var. Bunları içimizde hissediyoruz. Sayın Başbakanımızı akşam saatlerinde Azerbaycan'a uğurlarken yeni bir takım olayların peşinde idik. Umarım ki bu günün bereketi ile müşkillerimiz halledilmiş olsun, zorluklarımız inşallah kolaylığa değişmiş olsun." diye sözlerine başladı.

Eğitimin önemine dikkat çeken Arınç, hükümet olarak en büyük desteği eğitime verdiklerini belirterek, "Tüm Cumhuryet hükümetleri boyunca 2002'de devraldığımız öğretmen sayısı 410 bin civarında idi. Bugün 40 bin öğretmenin ataması yapılacak. Bu 40 bin öğretmeni bu rakama dahil ederek söyledim. İnşallah bu gün akşam saatlerinde 860 bin öğretmenimiz olacak. Bunların 30 bin öğretmeni ise Bursa''a görev yapmaktadır." bilgisini verdi.

UYUŞTURUCU MADDE İLE MÜCADELE İÇİN EYLEM PLANI

Çocukların hızla büyüdüğünü anlatan Arınç, Türkiye'de genç kızların ve genç erkeklerin ergenlik dönemleri ile başlayan başka problemleri de olabileceğini belirterek, şunları söyledi: "Ben Bursa'nın her şeyi ile ilgili görüyorum kendimi, sorumlu görüyorum. Son gelişlerimde bu bonzai denen uyuşturucu madde illetinden Bursamız nasıl kurtulacak, şüphesiz Türkiye'yi düşünüyoruz. Pazartesi günü bakanlar kurulunda bir eylem planı açıklayacağız. Uyuşturucu madde ile mücadele. Sayın valim, emniyet müdürümüz, okullarımız, sosyal hizmetler il müdürlüğümüz el ele verdiler çalışıyorlar."

Eskiye göre çok şeyin değiştiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti: "Üzülerek ifade ediyorum. Olumsuzluklar noktasında da Türkiye'de bazı noktalarda moral alanda geriye gidiş var. Bunu bir hükümete üyesi olarak söylüyorum ama önce bir aile babası olarak söylüyorum. Kendime dönerek söylüyorum. Geçtiğimiz Ramazan bayramında Bursa'da yatığımız sohbet toplantısında ki sözlerimin ne kadar doğru olduğunu vicdan sahibi olanlar biliyorlar. Edep ne kadar önemlidir, haya, iffet ne kadar önemlidir, namus ne kadar önemlidir, bunu ifade etmiştim birileri çıldırma noktasına geldiler. Ama Anadolu insanının yüzde 70'i, 80'i 'evet bunlara çok ihtiyacımız var'. dediler."

"SİNEK TE KÜÇÜKTÜR AMA MİDE BULANDIRIR"

Bursa'da 500 binden fazla öğrenci olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçen günlerde 3 kız öğrencinin içki içerek yaşadığı rezaleti hazırlatarak şunları söyledi: "Ama bunlardan üç tanesi geçtiğimiz günlerde yüreğimizi kanattı, hem de kız talebe, hem de 14-15 yaşlarında. Kafayı çekmişler, rezalet çıkarmışlar. 14 yaşındaki öğrenciden bahsediyoruz. İçimizde Allah korusun pek çok bu yaşlarda öğrencilerimiz var. Lise öğrencisiymişler, bir yerde buluşmuşlar, her halde bu işi ilk defada yapmıyorlar. Kafayı çekmişler, bazen erkek yüzünden birbirine bıçak çekenler olduğu gibi sonrada birbirleriyle rezalet çıkarmışlar. '500 binde üç kişi canım ne olur' diyemem ben. Belki farkına varmadığımız daha nice üçler vardır. Aman diyelim arkadaşlar, aman öğretmenler, aman veliler, anneler-babalar aman valiler, kaymakamlar, çocuklarımızı bu durumda görmek istemeyiz. Biçim çocuklarımız bu yaşlarda kafa çekerken değil, dost sohbetlerinde, arkadaş toplantılarında birbirleri ile güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek isteriz. 14 yaşındaki lise talebesi öğrencinin eline kadar yaklaşabilmişse bundan kendimizi de sorumlu tutmamız lazım. Sinekte küçüktür ama mide bulandırır. Bu iş hiç hoşuma gitmedi. 'Başka yerde bundan daha fazlası var' diyenler varsa da ben hükümet olarak kendi sorumluluğumu bileyim ama sizlerde kendi sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bu çocuklar başta türlü yetişmez."

"DAVUTOĞLU GİBİ OLACAK ÇOCUKLARIMIZ"

Kötü yetişen gençliğin bayrağa, vatana, ülkeye sahip çıkmayacağına dikkat çeken Arınç, "Bak, Davutoğlu gibi olacak çocuklarımız. Taşkent gibi bir yerden öksüz büyümüş bir çocuk, dağların arasından kendisini yetiştirmiş, üniversiteler bitirmiş, kitaplar yazmış, yurt dışında öğretim üyeliği yapmış, okumuş, çalışmış dayanışma içinde olmuş bu gün Türkiye'nin başbakanı. Ben Yusuf Ateş Yenişehir İmam Hatip Lisesi'nden de nice başbakan çıkmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"HAYIRSEVERLERDEN BURSA'DA EĞİTİME 350 MİLYOL TL YATIRIM"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Bursa'nın hayırsever yönünden çok şanslı olduğunu belirterek, "Hükümetimizin başlattığı eğitime yüzde yüz destek kapsamında Türkiye'de bu kampanyaya en büyük katkıyı koyan illerden bir tanesi Bursa'mız oldu. Bursa'da hayırseverlerimiz, Bursalı işadamlarımızı şu ana kadar 130 okul ve 350 milyon TL'lik yatırımı yapıp milli eğitime bağışladılar." şeklinde bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hayırsever işadamı Yusuf Ateş'e bir plaket takdim etti. Öğrenciler ise Arınç'a hat yazıları ile ismi yazılı bir plaket hediye etti. Ardından protokol üyeleri ile birlikte kurdelayı kesen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre okulu gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.