Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Allah bizi hesabını veremeyeceğimiz acılarla imtihan etmesin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda üzüntü verici olayların yaşandığını belirterek "Bunlar şüphesiz tesadüfi değil. Yani ben kendi kendime düşündüğüm zaman 'Yarabbi üzerimizde bir şey varsa bunu kaldır, bu milletin...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda üzüntü verici olayların yaşandığını belirterek "Bunlar şüphesiz tesadüfi değil. Yani ben kendi kendime düşündüğüm zaman 'Yarabbi üzerimizde bir şey varsa bunu kaldır, bu milletin üzerinden bu kadar büyük acı yaşatma' diyorum. Gerçekten tahammül edilecek şeyler değil ama şüphesiz Cenab-ı Hakk'ın takdiri içindedir. Allah bizi hesabını veremeyeceğimiz veya acısına katlanamayacağımız acılarla imtihan etmesin, daha beterinden korusun." şeklinde konuştu.

    Bülent Arınç, AK Parti Konya İl Teşkilatı'nın düzenlediği 7. Medya ve Tanıtım Günleri'nin konuğu oldu. Cuma namazı sonrası Dedeman Otel’de başlayan programda yenilen yemeğin ardından Arınç, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son zamanlarda üzüntü verici olayların yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini söyleyen Bülent Arınç, "Önce Soma'da maalesef 5-6 ay önce 301 madencimizin vefatıyla sonuçlanan acı bir olay yaşamıştık. Arkasından iş kazaları tekrar gündeme geldi. Asansör faciası ve benzer olaylarda da çok değerli insanlarımız, güzel insanlarımız hayatlarını kaybettiler. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Onların acısı henüz dinmemişken bu kez Ermenek'te, Konyamızı ve Türkiye'yi şüphesiz ilgilendiriyor, 18 madencimizin hayatını kaybetmesiyle büyük bir acıyla karşı karşıya geldik. 10 madencimizin cesetleri teşhis edildi, çıkarıldı, cenazeleri kaldırıldı, 8'inin de bugün yarın herhalde cesetlerine ulaşmış olacağız. Bu çok büyük bir acıdır. Ölenlere ne kadar rahmet ve sabır diliyorsak, kalanlara, yakınlarına gözü yaşlı anne - babalarına ve bütün milletimize de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bir taraftan da Yalvaç'ta Akşehirli 17 tane bayan işçimiz, elma toplamak üzere hayatını kazanmak için belli bir yere gitmişler ama bir kaza neticesinde hepsi birden vefat etti. Yani şu son yıllarda çok üzüntü verici kazalara da rastlıyoruz. Bunlar şüphesiz tesadüfi değil. Yani ben kendi kendime düşündüğüm zaman 'Yarabbi üzerimizde bir şey varsa bunu kaldır, bu milletin üzerinden bu kadar büyük acı yaşatma' diyorum. Gerçekten tahammül edilecek şeyler değil ama şüphesiz Cenab-ı Hakk'ın takdiri içindedir. Allah bizi hesabını veremeyeceğimiz veya acısına katlanamayacağımız acılarla imtihan etmesin, daha beterinden korusun. Bu şekilde de bu kazalarla bizi bir daha karşı karşıya getirmesin, tabi ve semavi afattan Allah memleketimizi ve bütün İslam beldelerini muhafaza etsin." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.