Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç aday tanıtım toplantısında rakiplerine çattı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında diğer partilerin iktidar olmayı amaçlamadıklarını, AK Parti’nin oylarını düşürmek için gayret gösterdiklerini savundu.Merinos Atatürk Kongre ve...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında diğer partilerin iktidar olmayı amaçlamadıklarını, AK Parti’nin oylarını düşürmek için gayret gösterdiklerini savundu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde AK Parti’nin Bursa milletvekili aday tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı ve Bursa milletvekili adayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile diğer adaylar katıldı. Adaylar listenin sonundan birinci sıraya doğru kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı. Aday tanıtım töreninde daha sonra milletvekili adaylarının tanıtımı slayt eşliğinde yapıldı. Sahneye tekerlekli sandalye ile gelen 9'uncu sırasında adayı bedensel engelli Bennur Karaburun büyük ilgi gördü.

Bülent Arınç buradaki konuşmasında siyasetin ölünceye kadar sürdürülemeyeceğini ifade etti. Yeri ve zamanı gelince siyasete ara verilmesi gerektiğine vurgu yapan Arınç, şunları kaydetti: “Ben şimdi üzülüyorum. Adam 78 yaşına gelmiş, 'Hala milletvekili olacağım' diye çabalıyor. Buna bir son vermek lazım ve en iyi noktada siyasete bir son vermek lazım. Sırtına tekme vurulmadan, 'git' denilmeden, 'artık seni istemiyoruz' denilmeden, insan gitmesini de bilmeli be kardeşim. Yapacağını yaparsın, günün birinde 'bana Allahaısmarladık. Bunu benden daha iyi yapacak insanlar var. Onlar gelsin' dersin. Ben onlardanım şahsen. Eminim benim gittiğim yerden benden 10 misli daha güzel hizmet edecek güzel kardeşlerim gelecek. Bende yaptıklarımla, aşağı yukarı yapabildiklerimle hayatta bir iz bırakarak gidebilmişsem, insanların gönlünde yer tutacağım.”

Konuşmasında diğer partilere de ağır eleştirilerde bulunan Arınç partilerin büyük bölümünü ‘marti’ olarak nitelendirdi. Arınç şöyle konuştu: “HDP'nin tek amacı var. Barajı geçmek. Barajı geçmekle, AK Parti'nin milletvekili sayısından çalmak ve AK Parti'yi 300'den ne kadar az alabilirse, o noktaya getirmeye çalışıyor. İktidar amacı yok. İktidara gelmek amacı yoksa neyi amaçlıyor: 'Ben barajı aşayım. İdeolojim gereğince ülkede bugüne kadar ne yapmaya çalışmışsam, örgüt adına da onları gerçekleştireyim. Örgütten de neyi kastettiğimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. İkinci parti MHP. 'Ben iktidar olacağım' diyor mu? Hayır. Oy hedefini açıklıyor mu? Hayır. Birileri konuşuyor. Onlara da pek kulak kabartmayın. Profesör lakaplı birisi toplamış, çarpmış, bölmüş, yüzde 41 falan olur' diyor. Bursalılar iyi hatırlayacaktır. Ben mahalli seçimlerde Bahçeli için yüzde 20, Kılıçdaroğlu için yüzde 30 oy hedefi koydum. Bunun altında oy alırsanız siyasete veda eder misiniz? dedim. Hepsi duymazdan geldi. Hiç birisi tınlamadı. Yüzde 20, yüzde 30'u önüne koyamayan bir siyasi parti iktidar olmayacaksa, niçin AK Parti'ye karşı bu savaş tamtamlarını çalıyor? MHP istiyor ki 'Yeter ki AK Parti gitsin. Kim gelirse gelsin' CHP'nin çok şükür ağzından bir bakla çıktı. 'Tek Hedefim yüzde 35 oy almaktır' dedi. Yüzde 35 ile iktidar olamayacağını biliyor, hazret. Yüzde 30'u düşünmeyen insan yüzde 35 hedefini koydu? En yüksek hedefi o da onun için. Yüzde 35 ile iktidar olunmaz. AK Parti yüzde 36 ile iktidar oldu, ama yedi parti barajın altında kaldı. Biz o yüzden iktidar olduk. Sen tüm partilerin baraj altında kalacağını, sadece CHP'nin yüzde 35 ile iktidar olacağını mı söylüyorsun? Aklına şaşmak lazım. O da 'şu AK Parti gitsin de, memleket ne olursa olsun' Sonunda dışarıda söyleyemediğini, içeride söyledi. AB'nin büyükelçilerine yemek verdiği toplantıda, 'biz HDP ve MHP ile koalisyon hükümeti kuracağız' dedi. Ha şöyle. Adam gibi konuş. Demek sen HDP ve MHP ile koalisyon hükümeti kuracaksın öyle mi? 'AK Parti gitsin, ülke ne olursa olsun. Biz AK Parti dışındaki partilerle koalisyon kuracağız' Koalisyonlar bu ülkeye hiç bir şey kazandırmadı. Koalisyonlar birbirlerini yemekle geçti. İnsanlar kardeş kavgasına düştü. Ülke felaketlere sürüklendi. IMF'in kıskacına girdiler. Bakın şu muhalefetin haline, 'AK Parti gitsin de tekrar eski günler gelsin' diye sadece sigarasını yakmak için komşusunun evini ateşe verenler gibi ülkenin yanışından medet bekliyorlar."

'BÜTÜN KAPILARI ÇALACAĞIZ'

Sağlık Bakanı ve AK Parti Bursa birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Müezzinoğlu ise Bursa’daki 2 milyon oyun tamamını almak için çalışacaklarını söyledi. 12 yıllık iktidarın ardından yeni dönemde yeni başarılara imza atacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Siyaseti millet için yapıyoruz. Bunu başarabilmek için gece gündüz çalışacağız. Birlik ve beraberliği merkeze alan bir anlayışla çalışacağız. Bizim anlayışımızda kırgınlıklar, dargınlıklar olamaz. Milletin hayal ettiği yarınlara ulaşması için birlik beraberliği merkeze alacağız. Her farklı eli sıkabilmek, farklı düşüncede olanların kapısını açmak için çalışacağız. Türkiye'nin geleceğini konuşmak için birlikte hareket edeceğiz. Biz hayal ve hedefleri olan bir kadroyuz. Zaman zaman uyusak bile uykuya dalarken milletimizin hedeflerini düşünüyoruz. Gayri Safi Milli Hasılayı 2 trilyon dolar olan bir Türkiye'yi AK Parti kadroları yapacak. Bunun için durmadan çalışacağız.”

Seçim çalışmaları esnasında bütün kapıları çalacaklarını iddia eden Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Bursa'da 2 milyon oy var. 2 milyon oyun tamamını almak için gece gündüz çalışacağız. 1 oy eksik kalırsa vebal bizimdir. Bir oy daha fazla almak için önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü herkesi kucaklayarak, herkesle gönül bağı kurarak, oy verme yaşında olmayan 5 yaşındaki çocukla, 11 yaşındaki kızımızla, 17 yaşındaki oğlumuzla da gönül bağı kuracağız. Bunun için her kapıyı çalacağız. Mesele sandıklarda ki oy değil, gönüllerdeki sevgidir. Gönüllerdeki AK Parti sevgisidir. Önemli olan AK Parti sevgisini bir adım daha öteye götürmektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.