Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıboğan: Senaryodan, romandan yararlanarak dava açmak demokrasiye aykırıdır

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu ile ilgili, “Konu sadece dizi senaryosu ya da basın yazısı söz konusu ise bu konu hukuk kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu ile ilgili, “Konu sadece dizi senaryosu ya da basın yazısı söz konusu ise bu konu hukuk kapsamında değerlendirilemez. Başka bağlantıların olması gerek. Yargı, ortada başka bağlantı yoksa gereken kararı alacaktır. Senaryodan yararlanarak veya vakti ile Elif Şafak’ın romanında geçen bir kahramanın diyalogundan yararlanarak dava açmak Türkiye’nin demokratik yapısına aykırıdır, yakışmaz.” dedi.

Arıboğan, Cihan’a yaptığı açıklamada operasyonun ayrı yorumlara neden olduğunu vurguladı. Arıboğan, “Kamuoyunun algısı ikiye bölündü. Operasyonu bir kısım yolsuzluğu örtme; bir kısım ise geçmişte örtüleni açma olarak gördü. Ortak kanaat oluşturmak mümkün mü? Herkes kendi inandığı çerçevede kalacak gibi görünüyor. Yeni delil ve belgelerin ikili kanaati değiştireceğini düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

MÜLKİYET HAKLARI VE YUKOS ÖRNEĞİ

Makul şüphelinin mal varlığına el koyma konusuna da değinen Profesör Arıboğan, şu görüşleri dile getirdi:

“Bu konuda hukuki yorumum olamaz. Önümüzde Rusya örneği var. Yukos nedeniyle Putin’e 50 milyar dolar ceza verildi, uluslararası mahkemece. Mülkiyet hakları Batı dünyasında ciddiye alınıyor. Bu uygulama sonrasında Türkiye’ye ağır tazminatlar getirebilir. Dikkatli olunmalı. Objektif değerlendirmeler yapılmalı. Ama siyaseten bu mesele yapılacak gibi. Bunun adalet ile ilgisi yoktur. Böyle bir şey yapıldığında kişilere saldırı gibi algılanır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.