Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aralık ayını beklemeyen ticari araç sahipleri lastikçilere akın etti

Ticari araçlara da 1 aralık itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi lastikçileri hareketlendirdi. Yağışları beklemeden lastikçilere akın eden ticari araç sürücüleri, kampanya fiyatlarından yararlanıyor. Satışların geçen...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aralık ayını beklemeyen ticari araç sahipleri lastikçilere akın etti
Ticari araçlara da 1 aralık itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi lastikçileri hareketlendirdi. Yağışları beklemeden lastikçilere akın eden ticari araç sürücüleri, kampanya fiyatlarından yararlanıyor. Satışların geçen yıllara göre erken başlaması, lastik satıcılarını da memnun etti. Satıcılar, özellikle ticari araç sahiplerinin erkenden kar lastiği taktırdığını belirtiyor.

Cantav Oto Lastik Sahibi Selahattin Cantav, kış lastiklerine çok fazla rağbet olduğunu belirterek, “Ticarilerde zorunlu olduğu için bu yıl geçen seneye nazaran daha çok yoğunluk var. Fiyatları, lastiğin markasına ve ebatına göre değişiyor. 140, 180 TL’ye lastikler var. Şu an kredi kartına 8-10 taksit yapıyoruz. Ticari araçlar daha yoğunlukta. Sadece kendilerine zorunlu olduğunu sanıyorlar ama bütün araçlara zorunlu.”

“DÖRT MEVSİMLİK LASTİK DİYE BİR ŞEY YOK”

Cantav, lastik alanların, aldığı lastikte üretim tarihi ile M+S kışlık işaretinin bulunmasına dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Dört mevsimlik lastik diye bir şeyin olmadığını belirten Cantav, dişli lastiği dört mevsim diye kullananların olduğunu ama M+S işareti olmayan lastiklerin trafikte kabul edilmediğini kaydetti.

YALIM: KAR YAĞIŞI BAŞLARSA FİYATLAR ARTAR

Yalımoğlu Otomotiv Sahibi Zihni Yalım, 1 aralık itibariyle kar lastiğinin ticari araçlara da zorunlu hale geleceğini belirterek, önemli bir hareketlilik beklediklerini dile getirdi. Bayramdan önce bir hareketlilik yaşadıklarını hatırlatan Yalım, şöyle konuştu: “Bu devam ediyor. Kış ayında geçen sene üretim az olduğu için yok sattık. Bu sene üretim bol, müşterileri bekliyoruz. Ama kar bastırmadan gelip alsınlar. Yağış anında fiyatlar biraz artıyor maalesef. Ama güzel havalarda gelirlerse uygun fiyatlara alırlar. Şu an fiyatlar 120 TL’den başlıyor, kampanya fiyatları.”

EŞER: BİLİNÇLİ MÜŞTERİ KIŞ LASTİĞİ ALIMINA BAŞLADI

İsmail Oto Lastik Sahibi Ömer Eşer ise bu sene kış lastiği satışının geçen seneye oranla daha erken başladığını dile getirdi. Eşer, “Geçen sene kış lastiği bulunma güçlüğü çekilmişti. Bu sene ise bilinçli müşteri bu sene ağustos, eylül ayında kış lastiği alımına başladı. Şu an işlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Kış lastiğinin, fiyat olarak en uygun olduğu vakit ağustos, eylül ayıdır. Kış başlayınca, lastikler bitmeye başladıkta fiyatlar artar.” diye konuştu.

LASTİK BAŞINA 15-20 LİRA KAR

Kış lastiklerini erkenden değiştiren vatandaşlar da kış yoğunluğuna yakalanmamak için acele ettiklerini söylediler. Otomobilinin lastiklerini değiştiren Ahmet Sevmez, erken değiştirmenin faydası olduğunu belirterek, “Havalar yağmurlu gidiyor, soğuklar başladı. O yüzden aracın yolda kalmaması için lastiğimi taktırıyorum.” dedi.

Özgür Bayraktar ise şunları ifade etti: “Kış yoğunluğuna yakalanmamak için değiştiriyorum. Kışa yakalanmadığımız sürece fiyatlar iyi. Kışın ortasında, karın çok yağdığı dönemde çok pahalı oluyormuş. Şu an taktırdığımızda daha uygun oluyor. Yani lastik başına bir 15.20 lira kârımız oluyor. Bu da önemli bir para bizim için.”




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.