Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Araba kullanmayı öğrenmek istedi, 3 metreden çocuk parkına uçtu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eşinin nezaretinde araba kullanmasını öğrenmeye çalışan kadın, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Demir korkulukları kırarak 3 metre yükseklikten çocuk parkına uçan araçtan çevredeki vatandaşların yardımı...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 21:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 21:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Araba kullanmayı öğrenmek istedi, 3 metreden çocuk parkına uçtu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eşinin nezaretinde araba kullanmasını öğrenmeye çalışan kadın, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Demir korkulukları kırarak 3 metre yükseklikten çocuk parkına uçan araçtan çevredeki vatandaşların yardımı ile çıkarılan çift, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sırasında parkta oynayan bazı çocukların kaza sırasında kaçarak kurtuldukları öğrenildi.

Kaza saat 17.45 sularında Kepez Mahallesi Bahçelievler mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre 67 LB 894 plakalı cip sahibi Anadolu lisesinde İngilizce öğretmeni olan Necati Güngör (51) araba kullanmasını bilmeyen Erdemir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olan eşi Nuray Güngör'e (50) araba kullanmasını öğretmek amacıyla mahallede dolaşmaya başladı. Kısa süre sonra direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Nuray Güngör, demir korkulukları yıkarak 3 metre yükseklikten çocuk oyun parkına uçtu. Yan yatan otomobilden mahalle sakinleri tarafından çıkarılan Güngör çifti, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Ereğlİ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sol tarafında ağrısı olan Necati Güngör, kazadan dolayı panikleyen ve şoka giren eşinde destek vermek için "Korkma hayatım. Senin canına gelmesin. Araba sorun değil." dedi.

'ÇOCUKLARIM PARKTA OYNUYORDU'

Kazayı gören mahalle sakinlerinden Fuat Yılmaz, kazadan kısa süre önce çocuklarının parkta oynadığını ve yüreğinin ağzına geldiğini söyledi. Yılmaz konuşmasında "Teyzem arabayı kullanıyordu. Yukarıdan doğru çıktı. Direksiyonu toparlayamayınca parkın üzerine dikine indiler. Çok büyük gürültü ve ses geldi. Hocalarımız, komşularımız zaten bizim. Herhalde araba kullanmasını öğreniyordu. Kendisi de zaten söyledi. Az önce de benim çocuklar oynuyordu. Onun için içim şu anda pır pır yani. Oranın korumaları biraz daha kuvvetli yapılabilirdi." dedi.

Kaza sırasında çocuk parkında arkadaşları ile top oynayan Oğuzhan Özmen, aracın düşmesi ile birlikte duman çıktığını ve patlayacak korkusu ile kaçtıklarını söyledi. Özmen konuşmasında "Araba yukarıdan geldi. Demirleri kırdı. Sonra yere düştü. Sonra ters döndü. Dumanlar çıktı. Sonrada biz patlayacak diye kaçtık. Bir iki abi geldi. Camı kırmaya çalıştılar." diye konuştu.

Mahalle halkının korku dolu gözlerle seyrettiği kazada hurdaya dönen cip, çekici ile kaza yerinden kaldırıldı. Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan öğretmen çiftin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Polis kazayla ilgili tahkikat başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.