Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı şehidi binler uğurladı

Mardin Midyat’taki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak'ın cenazesi, memleketi Antalya’nın Serik ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye, Serik yanı sıra Antalya merkez ile diğer ilçelerden binlerce insan katıldı.Antalyalı...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalyalı şehidi binler uğurladı
Mardin Midyat’taki mayın patlamasında şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak'ın cenazesi, memleketi Antalya’nın Serik ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye, Serik yanı sıra Antalya merkez ile diğer ilçelerden binlerce insan katıldı.

Antalyalı şehit Barış Akkabak’ın naaşı kortej eşliğinde Gebiz’e getirildi. Cenaze, Gebiz Merkez Camii’ne askerlerin omuzlarında taşındı. Şehidin cenazesinin camiye getirilişi sırasında ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı. Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılındığı alana büyük bir Türk bayrağı asıldı. Havanın çok sıcak olması sebebiyle şehidin başında nöbet tutan askerlerin terini komutanları sildi.

Ayakta durmakta zorluk çeken şehit yakınları getirilen sandalyelere oturtuldu. Anneanne Havva Akkabak ve teyze Gülsüm Gelmek başta olmak üzere şehit yakınları Barış Akkabak’ın ardından ağıt yaktı. Şehidin çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen kalabalık içindeki bir kişinin "Hep mi garibanlar ağlayacak.” diye bağırdığı duyuldu.

İkindi namazının ardından İl Müftüsü Osman Artan tarafından cenaze namazı kıldırıldı ve dua edildi. Binlerce kişi helallik verdi. Şehidin cenazesi askeri törenin ardından tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp Gökveliler Mezarlığı’nda defnedildi.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP genel başkanlarının çelenk gönderdiği cenaze töreninde alana dev Türk bayrağı asıldı. AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Antalya Valisi Muammer Türker, çok sayıda askeri ve sivil erkan hazır bulundu. Tören boyunca ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.