Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Annenin inadı gerçeği ortaya çıkardı

GAZİANTEP’te DEAŞ’ın kına gecesine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden ancak ailesinin cesedine bir türlü ulaşamadığı 9 yaşındaki Ramazan Ayhan’ın üzerindeki sır perdesi kalktı. Kimliği belirlenemeyen bir kişinin gömülü olduğu mezarda Ramazan’ın cesedine ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 07:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 07:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Annenin inadı gerçeği ortaya çıkardı
20 Ağustos’taki DEAŞ saldırısında Emine Ayhan üç çocuğunu kaybetti. İkisinin cesedini buldu ancak kendisine, 9 yaşındaki Ramazan’a ait diye gösterilen cesedi, cesedin ‘yüzde 99,99’ ihtimalle oğluna ait olduğunu yazan DNA testine rağmen teslim almadı. Bunun üzerine testler tekrarlandı, 3’ünde de aynı sonuç çıktı. Emine Ayhan, “O, Ramazan değil. Oğlumun el ve ayaklarında ameliyat izleri var. Benim oğlum olsa tanımaz mıyım” diyerek arayışını sürdürdü.

Bunun üzerine Ankara’dan Gaziantep’e giden özel ekip, patlamada hayatını kaybeden çocuklara ait olay yerinde çekilmiş fotoğrafları aileye gösterdi. Anne Emine Ayhan ile amca Abdulcelil Ayhan, Ramazan’a ait bir fotoğrafı tespit etti. Yeşilköy Mezarlığı’nda, fotoğrafı bulunan ancak kimliği tespit edilemeyen kişinin bulunduğu mezar savcılık talimatıyla açıldı. Emine Ayhan, iki yıl önce el ve ayak parmaklarından ameliyat olan Ramazan’ın cesedini operasyon izlerinden tanıdı. Böylece 3 DNA testine rağmen 25 numaralı cesedin oğlu Ramazan’a ait olmadığını savunan anne haklı çıktı. Ramazan’ın amcası Abdulcelil Ayhan da Hürriyet’e, “80 gün sonra hem cesetten hem de anne ve babadan alınan DNA örnekleri yine Adli Tıp Kurumu’na gönderildi” dedi.

25 NUMARA KİME AİT?
BAŞTAN beri Ramazan’a ait olduğu iddia edilen 25 numaralı cesedin kime ait olduğu henüz bilinmiyor. Ramazan’ın amcası Abdulcelil Ayhan, “Bütün aileler cenazelerini aldı. Bizim dışımızda cesetlerini almayan aile kalmadı. Ceset, mahallede yaşayan Suriyelilerden bir çocuğa ait olabilir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.