Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Cumhuriyet coşkusu devam ediyor

Başkent Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş yıl dönümü coşkusu yaşanıyor. Anıtkabir ve Çankaya Köşkü’ndeki törenlerin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri düzenlendi.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da Cumhuriyet coşkusu devam ediyor
Başkent Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Kuruluş yıl dönümü coşkusu yaşanıyor. Anıtkabir ve Çankaya Köşkü’ndeki törenlerin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün üstü açık tören arabasıyla tören kıtasını ve protokolü selamlamasıyla başlayan Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bayram kutlamasında Gül’ün Şeref Locası’ndaki yerini almasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel Loca’da eşleriyle yer alırken, Başbakan eşi Emine Erdoğan ilk kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenine katılıyor. Cumhurbaşkanı Gül, protokol üyeleri ile teker teker tokalaşırken, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı hariç diğerleri protokol üyelerini selamlamakla yetindiği görüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam eden AKM’deki resmi tören, halk oyunları ve paraşütçülerin gösterisi ile sürdü. 1500 metre yükseklikten atlayan paraşütler Cumhurbaşkanı armasının yanı sıra Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile tören alanına inmeleri büyük alkış topladı. Eski hipodramdaki bayram töreni sonrasında Türk Silahlı Kuvvetler Askeri Bandosu eşliğinde resmi geçit töreni ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.