Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da coşkulu 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ‘Kuzeyin Uşakları’ halk oyunları topluluğu gösterisi ile TESED sinevizyon gösterimi yapıldı ve...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2013 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2013 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da coşkulu 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması
Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ‘Kuzeyin Uşakları’ halk oyunları topluluğu gösterisi ile TESED sinevizyon gösterimi yapıldı ve stand-upçı Atalay Demirci sahne aldı.

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Başkanı M. Çağrı Eken, “Eğitimde son birkaç sene sistem değişiklikleri, tabletler, akıllı tahtalar, projeksiyon aletleri gibi şekli değişiklikler geçirirken sanırım ihmal ettiğimiz, unuttuğumuz, eğitimin ana unsuru baş aktörü öğretmenlerimiz ve onların moral ve motivasyonuydu. Gerçekte unutulan medeniyetlerin öğretmenlerle kurulduğudur” dedi.

"Oğuzlar Anadolu’ya yerleşirken başlarında Nizamülmülk gibi büyük bir alimi buldular ve onun açtığı nizamiye medreselerinde yetişen nesiller büyük Selçuklu’yu bize kazandırdılar" diyen Eken, “Osmanlıda sultanlar şehzadelerini o günün muallimlerine emanet ederler ve ruh yapılarını bütün yönleriyle hocalarına teslim ederlerdi. Sözlerimi derneğimizin felsefesini çok güzel özetleyen Yunus Emre’nin bir sözüyle bitirmek isitiyorum, ‘Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevda için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda eğitimcinin katıldığı Programda, ‘Kuzeyin Uşakları’ halk oyunları topluluğu gösterisi coşku ile izlenirken ‘Öğretmen oldum çünkü…’ isimli kompozisyon yarışmasında 1. Yavuz Altın, 2. Ömer Akoğlu ve 3. Armağan Can Akınay’a çeşitli ödüller verildi. Gecenin sonunda sahneye çıkan stand-upçı Atalay Demirci’ye sürpriz olarak öğretmeni çiçek takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.