Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara'da Çin Büyükelçiliği önünde davullu eylem

Ankara’da Çin Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Çin'in Sincan Uygur özerk bölgesindeki baskıcı uygulamalarına dikkat çekmek için Büyükelçilik önünde tiyatro gösterisi yaptı. Grup üyeleri daha sonra davul çalarak sahur vaktinin...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 03:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 03:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara'da Çin Büyükelçiliği önünde davullu eylem
Ankara’da Çin Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup, Çin'in Sincan Uygur özerk bölgesindeki baskıcı uygulamalarına dikkat çekmek için Büyükelçilik önünde tiyatro gösterisi yaptı. Grup üyeleri daha sonra davul çalarak sahur vaktinin gelişini haber verdi.

Ankara’da, Sincan Uygur özerk bölgesinde yaşandığı belirtilen uygulamalara dikkat çekmek isteyen bir grup, 100. Yıl Mahallesi Horasan Sokak’ta bulunan Çin Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Sloganlar atan grup daha sonra bir tiyatro gösterisi düzenledi. Tiyatro gösterisinde türküler söylenip gaz lambası yakıldı. Gösteriden sonra grup tekrar sloganlar attı. Sloganlardan sonra ise davul çalınmasıyla Büyükelçilik görevlileri temsili olarak sahura kaldırıldı. Eylemciler bir süre daha sloganlar attıktan sonra eylemlerini sessizce sonlandırdı. Çevik kuvvet ekipleri eylem sırasında büyükelçilik önünde hazır bekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.