Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara itfaiyesi, metroda kurtarma tatbikatı yaptı (Özel)

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kızılay-Ümtköy metro hattında kurtarma tatbikatı yaptı. Tatbikat, gece saatlerinde Kızılay-Ümitköy metro hattı Beytepe durağında gerçekleştirildi. itfaiye...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2014 07:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2014 07:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara itfaiyesi, metroda kurtarma tatbikatı yaptı (Özel)
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kızılay-Ümtköy metro hattında kurtarma tatbikatı yaptı.

Tatbikat, gece saatlerinde Kızılay-Ümitköy metro hattı Beytepe durağında gerçekleştirildi. itfaiye ekipleri, metroda çıkacak olası yangınlarda yolcuların emniyetli bir şekilde yeryüzüne çıkarılması ve yaralılara müdahale edilmesi tatbikatını canlandırdı. Senaryo gereği iki durak arasında kalan ve yangın çıkan metro trenine ekipler enerjinin kesilmesiyle raylardan yürüyerek ulaşıyor ve yangın sürdürme hortumlarıyla yangının bulunduğu alana müdahalede bulunuyor. Yaralılar ise trenden çıkarılıp sedyeye alınıyor ardından sedyeye alınan yaralı itfaiye ekiplerin çalışmasıyla yeryüzüne çıkarılıyor. Senaryo gereği metro trenin olduğu yere duman verildi ve havalandırmalar çalıştırılıp dumanın tahliyesi gerçekleştirildi.

1 saat süren tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat sırasında senaryo gereği verilen dumanı, metroda yangın olduğunu zanneden bazı vatandaşlar polisi arayarak ihbarda bulundu. Tatbikatı İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi ve diğer yetkililer de takip etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.