Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anjiyografi ünitesi yılda 8 bin hastaya umut oluyor

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde son teknoloji ile donatılmış anjiyografi ünitesinde yılda 8 bin operasyon gerçekleştiriliyor. Ortalama bir ilçe hastanesi kadar yatak sayısının bulunduğu ünite, devlet hastaneleri bazında Gaziantep’te...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anjiyografi ünitesi yılda 8 bin hastaya umut oluyor
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde son teknoloji ile donatılmış anjiyografi ünitesinde yılda 8 bin operasyon gerçekleştiriliyor. Ortalama bir ilçe hastanesi kadar yatak sayısının bulunduğu ünite, devlet hastaneleri bazında Gaziantep’te sadece Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde bulunuyor. Tedavisi yapılan hastaların yüzde 30’unu Suriyeli hastaların oluşturduğu ünitede, kol ve bacak damarlarından da rahatlıkla anjiyo yapılabiliyor.

Hastanede başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken ünite hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erhan Saracoğlu, girişimsel işlemlerin yarısını kalp anjiyolarının oluşturduğunu ifade ederek, “Diğer yarısını da bacak anjiyoları, bacak damarlarına stentleme, kalp deliğinin kapatılması, boyun damarlarının açılması gibi işlemler oluşturuyor.” dedi. Toplamda 45 bin hastanın başvurduğunu ve anjiyografi yapılan hastaların sayısının 8 bin olduğunu anlatan Saracoğlu, 64 klinikte bulunan 64 yatağın 22’sinin yoğun bakım yatağı olduğunu belirtti. Hastanede pek çok hastanede bulunmayan cihazların bulunduğuna dikkat çeken Saracoğlu, “Bu cihazlardan biri kalp damarlarının içerisine ultrason yapabilen cihazımız, yine bacak damarlarından hem de kalp damarları içerisindeki kalp krizinde aniden oluşmuş pıhtıyı çeken cihazımız, bunun dışında kalp damar darlıklarının ciddiyetini belirleyen cihazımız mevcut. Kliniğimizde yine kalbin yapısını detaylı bir şekilde gösteren 3 boyutlu eko mevcut. Bunlarla detaylı olarak kalp hastalıklarının tanısını koyup, tedavisini yapmaktayız.” açıklamasında bulundu.

Gaziantep’in devlet hastanesi anlamında anjiyografi ünitesi olan tek hastanesi olduklarını söyleyen Saracoğlu, "Gaziantep’in ilçeleri de dâhil olmak üzere her hastanedeki kalp hastalarını hızlı bir şekilde kabul ediyoruz ve hızlı bir şekilde de müdahale ediyoruz. Bu anlamda 7 gün 24 saat hemşiresiyle, teknisyeniyle, doktoruyla sabit bir şekilde kliniğimizde bulunuyoruz. Bu sayede en hızlı şekilde hastaya müdahale edebilen hastaneyiz.” dedi.

Polikliniğin yüzde 30’unu Suriyeli hastaların oluşturduğunu ifade eden Saracoğlu, şu bilgileri verdi: “Suriyeli hastalarımıza da hastanemizde hızlı bir şekilde tedavi imkanı sağlıyoruz. Her türlü imkandan onlar da faydalanabiliyorlar. Açıkçası bizden daha fazla koroner arter hastalığı mevcut bu hastalarımızda. Zaten elenmiş bir şekilde bize geliyorlar ve pek çoğunda koroner arter rahatsızlığı mevcut. Hızlı bir şekilde bu hastaların tedavisi üstleniliyor. Bununla birlikte savaşta özellikle vücuttaki diğer damarlardan hasar almış hastaların hasarlanan damarlarının görüntülenmesi ve bazen de uygun olan vakalarda ameliyatsız kapalı bir şekilde yırtılan damarları kapatmak mümkün. Son dönemde bu şekilde pek çok işlem de yapıldı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.