Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genelkurmay Başkanlığı: ‘İrtica’ konulu brifing bizde de yok

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor. Mahkemenin Genelkurmay’dan istediği...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediliyor. Mahkemenin Genelkurmay’dan istediği Fevzi Türkeri’nin Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) yaptığı sunum ile ilgili yazı geldi.

Genelkurmay, Türkeri’nin MGK’da yapmış olduğu sunumla ilgili ellerinde herhangi bir belge olmadığını ve bütün belgeleri gönderdiklerini bildirdi. Daha önce MGK’da, Türkeri’nin yapmış olduğu sunumun kendilerinde de olmadığını bildirmişti. Genelkurmay ayrıca yine Türkeri tarafından 24 Ocak 1997’de Gölcük’te komutanlara yapılan sunumla ilgili de ellerinde bir belge olmadığını ve bütün belgeleri gönderdiklerini de bildirdi.

Dünkü duruşmada dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal ve dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı dönemin Orgeneral Ahmet Çörekçi’nin savunmaları alınmıştı. Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya davanın bir numaralı sanığı dönemim Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı yine katılmıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.