Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ametist taşları Almanya’da tanıtıldı

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinden çıkarılna ve 'mor yakut' olarak da anılan işlenmiş ametist taşları, yurtdışında düzenlenen fuarda sergilenerek tanıtımı yapıldı. Almanya'nın endüstri şehirlerinden olan Stuttgart'da düzenlenen 12...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ametist taşları Almanya’da tanıtıldı
Yozgat'ın Aydıncık ilçesinden çıkarılna ve 'mor yakut' olarak da anılan işlenmiş ametist taşları, yurtdışında düzenlenen fuarda sergilenerek tanıtımı yapıldı.

Almanya'nın endüstri şehirlerinden olan Stuttgart'da düzenlenen 12 ülkenin katıldığı 'Mücevherat ve değerli taşlar' fuarında Yozgat'ı ametist taşları temsil etti. Türkiye'den sadece Yozgat'ın temsil edildiği fuara, Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş ve Müdür Yardımcısı Mustafa Sadık Gümüş, ametist taşı hakkında bilgilendirme yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş, Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan 2013 Yetişkin Eğitimi projesi kapsamında Almanya'da fuarda görücüye çıkarılan ametist taşının markalaşması ve tanıtımı için faydalı olduğunu söyledi. Ateş, ilçede adeta bir sektör olan ametist taşının il ekonomisine ve tanıtımına katkısının her geçen gün daha katkı sağlayacağını belirtti. Ateş, 3 gün açık kalan fuarda işlenmiş ametist taşı ürünlerinin beğeni topladığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.