Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Amel defteri kapanmasın' diye kimsesiz çocuklara 200 bin Euro bağışladı

Edirne’de yaşayan 75 yaşındaki Melahat Datenin, amel defterinin kapanmaması için kimsesiz çocukların yararına kullanılmak üzere 200 bin Euro bağışta bulundu.Ömrünün baharında eşi Hulusi Datenin’le birlikte Almanya'nın yolunu tutan...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Amel defteri kapanmasın' diye kimsesiz çocuklara 200 bin Euro bağışladı
Edirne’de yaşayan 75 yaşındaki Melahat Datenin, amel defterinin kapanmaması için kimsesiz çocukların yararına kullanılmak üzere 200 bin Euro bağışta bulundu.

Ömrünün baharında eşi Hulusi Datenin’le birlikte Almanya'nın yolunu tutan Melahat Datenin, tam 25 yıl bu ülkede çalıştı. Kendisi metal fabrikasında, eşi ise şehrin alt yapısında çalıştıktan sonra emekli oldu. Emekli olduğu dönemde kendisine 70 bin Alman Mark'ı verilen Melahat Datenin eşi ile birlikte Türkiye'ye dönerek Edirne’ye yerleşti. Avrupa'nın ortak para birimine geçmesi üzerine parasını Avro’ya çeviren Datenin'in, Türkiye ve Almanya’daki emeklilik maaşı ile birlikte parası zaman içerisinde değerlendi. Datenin, eşini kaybettikten sonra 40 yıllık birikimden 200 bin Avro’sunu kimsesiz çocukların yararına kullanılmak üzere devlete bağışladı.Teyze ile valilik arasında mayıs ayında bir protokol yapıldı. Buna göre Melahat Datenin'in bağışı; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan korumaya muhtaç çocuklar için kabul ve müdahale birimi inşaatında kullanılacak.

BİNAYA MELAHAT VE HULUSİ ÇİFTİNİN İSMİ VERİLECEK

Melahat Datenin yaptığı açıklamada, “1969 yılında Almanya’ya giderek orada 25 sene metal fabrikasında çalıştım. 55 yaşındayken oradan emekli oldum. Daha sonra Türkiye’ye gelip burada da emekli oldum. Eşimin ahdı vardı. Onun isteğini ama az, ama çok yerine getirmek istedim. Rahmetli olan eşim zamanında sokaklarda bile çalıştı. Hep çalışmayı severdi. Bende onun gibiyim, hala çalışıyorum. Tarlamda, bahçemde hala çalışıyorum.” dedi.
Almanya’da çalıştığı sırada 3 çocuğunu da emekli ettiğini anlatan Melahat Datenin, ancak evlatlarının evlat çıkmadığını belirtti.
Evlatlarının kendisini hiç tanımadığını ifade eden Melahat Datenin, “Öyle yaptılar bana. Benim üç tane evladım var. Üçü de düşman bana. İlan olsun, bütün millete ilan olsun. Burada kendi kendime çalışıyorum. Allah’ıma binlerce kere şükür olsun. Sağlığım yerinde. Çalışmak bana hiç zor gelmiyor. Kardeşim ve yeğenim geliyor. Komşularım, akrabalarımdan ileri. Allah bin kere razı olsun. Hiç yalnız bırakmıyorlar.” diye konuştu.
Bağışı hayır olsun ve amel defterinin açık kalması için yaptığını anlatan Datenin, “Beyim hiçbir şey yapmadan gitti. Ansızın gitti. Kimsesiz çocuklar için bağış yaptım. Öksüzün bir başını okşasan, saçının teli kadar sevabı var. Allah’ım kabul etsin, yeterli. Rahmetlim de orada rahat yatsın.” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.