Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amatör paraşütçüler rekor kırdı

İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla biraraya gelen, aralarında sanatçı Hayko Cepkin’in de bulunduğu amatör paraşütçüler, 19 kişi olan çoklu el ele tutuşma rekorunu 24 kişiye çıkardı. Selçuk ilçesindeki Türk Hava Kurumu...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amatör paraşütçüler rekor kırdı
İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla biraraya gelen, aralarında sanatçı Hayko Cepkin’in de bulunduğu amatör paraşütçüler, 19 kişi olan çoklu el ele tutuşma rekorunu 24 kişiye çıkardı. Selçuk ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Atlayış Merkezi’nde buluşan amatörler, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Casa tipi uçaktan atladı.

RUS EĞİTMENLE ÇALIŞTILAR

Amatör paraşütçüler, rekor kırmak için Rus eğitmen Aleksei Khrulev liderliğinde bir süredir çalışıyordu. Paraşütçülerin yaptığı 24 kişilik çoklu atlayış, gözlemciler tarafından da onaylandı. Bir sonraki hedef ise millî olarak Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından tescillenen rekoru, iki atlayış daha yaparak geliştirmek.

Atlayıştan sonra havaalanı apronunda Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından amatör paraşütçüler adına Levent Gürcan bir konuşma yaptı. Gürcan, gökyüzünde konuşmayı tercih ettiklerini belirterek, bu sporun yaygınlaşması için çalışacaklarını kaydetti. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümünde düzenlenen bu etkinliğin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Cepkin de rekoru kırmak için yedi atlayış yaptıklarını belirterek, “Atlayışlarımıza 32 kişi katıldı. Yedinci atlayışımızda 24 kişilik rekoru kırdık. Bu zor bir şeydi ama başardık.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.