Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alzheimer İzmir'de masaya yatırılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş ve üstündeki 400 bine yakın vatandaşın yaşadığı şehirde ileri yaşa yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 22 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğiyle düzenlenecek...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alzheimer İzmir'de masaya yatırılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş ve üstündeki 400 bine yakın vatandaşın yaşadığı şehirde ileri yaşa yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 22 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğiyle düzenlenecek panele hazırlanan belediye, çağın hastalığını masaya yatıracak. TÜİK verilerine göre 2030 yılında İzmir’de, 65 yaş üzeri yaşlı sayısı 756 bini bulacak.

22 Eylül 2014 Pazartesi saat 14.00’te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak panelde akademisyenler, alzheimeri önlemenin yolları ve hastalara verilmesi gereken bakım hizmeti hakkında bilgiler aktaracak. Paneli takiben Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi'ndeki yaşlıların elişi atölyesinde, Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi üyelerinin elişi kurslarında, Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri için Buluşma ve Danışma Merkezi’ne gelen hastaların ise uğraş terapisi sonucunda hazırladığı elişi ürünlerin yer aldığı “Unutmamak İçin Üretiyorum” isimli sergi açılacak. Moderatörlüğünü DEÜ İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Refik Mas'ın yapacağı panele, Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ve Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Küçükgüçlü katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.