Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda yılın altın şefi Kenan Evren Yener

Alanya 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda Ustalar Yılın Altın Şefi Yemek Yarışması'nın birincisi Kenan Evren Yener oldu. Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 3. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi. Alanya...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda yılın altın şefi Kenan Evren Yener
Alanya 3. Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'nda Ustalar Yılın Altın Şefi Yemek Yarışması'nın birincisi Kenan Evren Yener oldu.

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 3. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya 850 usta ve öğrenci katıldı. 3 gün süren yarışmada lise öğrencileri, üniversite öğrencileri, ustalar ve oteller kendi aralarında yarıştı. Tavuk, balık, kuzu, makarna, orijinal Türk yemeği, tatlı tabağı, öğrenci, okullar arası, ekip Yemeği Yarışmaları yapıldı. 17 jürinin değerlendirdiği yemek yarışması çok çekişmeli geçti. Ustalar Tavuk Yemeği Yarışması'nda Hüsnü Öztürk, Ustalar Kuzu Yemeği Yarışması'nda Kemal Kızılcık, Ustalar Balık Yemeği Yarışması'nda Derya Okur, Ustalar Yöresel Yemekler Yarışması'nda Zeynettin Kızılkaya, Ustalar Orijinal Türk Yemeği Yarışması'nda Ali Güzel, Ustalar Tatlı Tabağı Yarışması'nda Selçuk Uzun, Ustalar Yılın Altın Şefi Yarışması'nda Kenan Evren Yener oldu.

Gecen yıl 714 yarışçının katıldığı bu yarışmaya bu yıl 850 kişinin katıldığını belirten Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) Başkanı Mustafa Nail Özden, yarışmacı sayısının her yıl katlanarak yükseldiğine işaret etti. 600'ü geçkin kişiye ödül verdiklerini ifade eden Özden, yarışların mesleği sevdirmek açısından çok faydalı olduğunu söyledi. Genç şeflerin kendi öz güvenlerini kazanmaları açısından çok faydalı olduğunu belirten Özden, yarışmaya katılmak için aşçıların 2 -3 ay hazırlandığını kaydetti. Yapılan hazırlıklar sonucunda yarışmalarda ortaya çok değişik yeni reçeteler çıktığını ifade eden Özden, çok güzel yemek sunumlarının bu yarışmalarda ortaya çıktığını söyledi.

MANAV: YARIŞMALARIN AMACI TÜRK MUTFAĞINI DAHA İYİ YERLERE GETİRMEKTİR

Yarışmaların en büyük amacının Türk mutfağındaki yeni ustaları ve yeni yemekleri keşfetmek olduğunu belirten Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Yalçın Manav, burada Türk mutfağını da en iyi yere taşımak istediklerini söyledi. Jürilerin yemek tadına baktığında yemekteki orijinalliği aradığını ifade eden Manav, Türk mutfağına ait yöresel Anadolu halk mutfağına ait veya Osmanlı Saray mutfağına ait lezzetler aradıklarını dile getirdi. Manav, "3 seneden beri devam eden bir yarışma. Alanya ulusal yarışması ve uluslararası aşçılık yarışması hem profesyonel şeflere hem de ev hanımlarına hitap ediyor. Burada amaç Türk mutfağını en iyi yerlere taşımak, Türk mutfağını en iyi yerlere getirmek ve dünyada tanıtmak. Bu hedefi gerçekleştiriyoruz. Her sene biz bu yarışmayı yaptığımız zaman bilinmeyen yemekler çıkıyor. Anadolu halk mutfağına ve saray mutfağına ait bin bir çeşit yemek çıkıyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.