Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alp Gürkan da gözaltında

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı katliamı ile ilgili Soma Kömür İşletmeleri AŞ sahibi Alp Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, İnsan Kaynakları Müdürü Celalettin Gökaşan ve maden mühendisi Hilmi Kazık'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2014 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2014 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alp Gürkan da gözaltında

 

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner'in yürüttüğü ve 28 savcının görev aldığı soruşturmada bir yandan ocakta inceleme yapılıyor, diğer yandan ifadeler alınıyor. Aralarında Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 5 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltı işlemi yapılan bazı kişilerin emniyetteki ifade verme işlemleri devam ediyor.

 

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, maden katliamıyla ilgili mağdur, müşteki ve tanık ifadelerinin tamamlandığını belirterek, "Şüpheli sıfatıyla 19 kişi gözaltında bulunduruluyor. 5 kişinin ise yine şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına devam ediliyor" dedi.

 

Adliye çevresinde önlem alan güvenlik güçleri ise içeri giriş çıkışa izin vermiyor.

 

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden katliamında resmi rakamlara göre 301 kişi ölmüş, 486 kişi maden ocağından sağ çıkarılmıştı. (Manisa/DHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.