Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da ilkokul müdürlüğüne rağbet yok

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde 134 ilkokulun yöneticisi bulunmuyor. İş yükü ve düşük ücret nedeniyle müdürlük makamı eğitimcilerin ilgisini çekmiyor. Bakanlık soruna çare arıyor.Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde ilkokullarda...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde 134 ilkokulun yöneticisi bulunmuyor. İş yükü ve düşük ücret nedeniyle müdürlük makamı eğitimcilerin ilgisini çekmiyor. Bakanlık soruna çare arıyor.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde ilkokullarda yönetici sıkıntısı yaşanıyor. Eyaletin Kültür Bakanı Frauke Heiligenstadt, halihazırda 134 kadar ilkokulun yöneticisinin bulunmadığını kaydetti.

Sosyal Demokrat Partili Bakan Heiligenstadt, bu okullara müdür atanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti ancak başvuruların yetersizliğinden dert yandı. İdarecilerin ağır iş yükü ve düşük maaşlar nedeniyle tükenmişlik sendromu yaşadıkları ve bu nedenle çoğunun görevi bıraktığı belirtildi.

Okul İdarecileri Birliği Başkanı Brigitte Naber’e göre, yönetcilerin iş yükü hafifletilmeli ve maaşlarında iyileştirme yapılmalı. "Aksi halde yönetici adayı bulmak çok zor." diyen Naber, eyalet yönetiminin ‘okul müdürlüğü makamını’ daha çekici hale getirmesi gerektiğini savundu. Naber, “Aşağı Saksonya müdürsüz okulları artık daha fazla kaldıramaz.” şeklinde uyarıda bulundu.

Bakan Heiligenstadt ise bu talebe, “Biliyoruz ki, okul idarecileri çok fazla çalışmak zorundalar. İdarecilere yardımcı olacak personel eksiliği de var. Fakat yüksek maaş talebini karşılayamayız.” şeklinde cevap verdi. SPD’li Kültür Bakanı Heiligenstadt’a göre, hükümetin müdürlere ayıracak fazladan parası bulunmuyor.

Bakanlık, halihazırda yeni anaokullarının inşası ve tam gün okulların sayısının artırılmasına odaklanmış durumda. Bunun için bütçeden yaklaşık 1 milyar Euro harcama yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.