Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alınak'ın, Kandıra Cezaevi önündeki eylemine CHP’li vekiller destek verdi

DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak, cezaevlerindeki çıplak aramaya tepki göstermek ve kuyu sisteminden bahçe sistemine geçilmesini sağlamak amacıyla Kandıra Cezaevi önünde çadır kurarak başlattığı eyleme, CHP milletvekilleri Muharrem Işık...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alınak'ın, Kandıra Cezaevi önündeki eylemine CHP’li vekiller destek verdi
DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak, cezaevlerindeki çıplak aramaya tepki göstermek ve kuyu sisteminden bahçe sistemine geçilmesini sağlamak amacıyla Kandıra Cezaevi önünde çadır kurarak başlattığı eyleme, CHP milletvekilleri Muharrem Işık ve Veli Ağbaba destek verdi.

Mahmut Alınak, Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi önünde çadır kurarak 3 günlük eyleme başlamıştı. CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kandıra Cezaevi önüne gelerek Alınak’ın eylemine destek verdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba burada şaptığı açıklamada cezaevlerindeki problemlere dikkat çekti. Ağbaba, “Maalesef hiç şiddete bulaşmadan yatan on binlerce insan var cezaevinde; önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Nasıl çözülecekse, şiddete bulaşmamış herkesin derhal cezaevlerinden bırakılması gerekiyor. Nasıl çözülecekse artık o. Birde burada Alınak’ın da dikkat çekmeye çalıştığı çıplak aramanın, cezaevindeki keyfi disiplin cezalarının, cezaevinde insan onuruyla bağdaşmayacak olayın son bulması gerekiyor. Bunun başında çıplak arama geliyor. Bunun başında insanlara zorla dayatılan aramalar geliyor, keyfi disiplin cezaları geliyor.” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise cezaevindeki uygulamaları eleştirerek şunları söyledi: “Mahmut Alınak’a teşekkür ediyorum böyle bir sorunu tekrar gündeme getirdiği için. Buranın soğuğunun çok sert olduğu söyleniyor. Ama 3 gün burada bekleyecek. Bu ayıpları hiç görmeden halen beş yıldızlı cezaevleri yaptık diye övünenenler, içerideki daracık odalar, salonlara çıkmaları yasaklanmalar, görüşmeye gardiyanın götürüp, gardiyanın getirdiği yerde tekrar içeriye alınırken çıplak aramalar, gardiyan başında bekliyor. Biz milletvekili olarak görüşmeye gittiğimiz zaman bile gardiyan bizim başımızda beklerken, herhalde orada tutuklu yada mahkumun yakını geldiği zaman onları serbest bırakacak değiller, orada izlerken bile tekrar içeriye alırken çıplak arama ayıbı bu ülkenin, bu hükümetin ayıbıdır, bundan vazgeçmesi gerekir diyoruz.”

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak da anlamlı desteğin kendisini mutlu ettiğini anlattı. Alınak, eyleminin amacının cezaevlerindeki çıplak aramaya son verilmesi ve kuyu sisteminden bahçe sistemine geçilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Alınak, eyleminin yarın sona ereceğini de aktardı. Alınak, Kandıra’nın gece ayazında çok üşüdüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Dostlarımın buraya gelmeleri içimi ısıttı. Kendilerine minnettarlığımı sunuyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.