Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali İsmail Korkmaz davası 26 Aralık tarihine ertelendi

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkamaz davasının 5. duruşmasında ara karar açıklandı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumlarında değişiklik yapmayan mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 26 Aralık 2014 tarihinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkamaz davasının 5. duruşmasında ara karar açıklandı. Tutuklu ve tutuksuz sanıkların durumlarında değişiklik yapmayan mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 26 Aralık 2014 tarihinde yapılmasına karar verdi.

    Duruşmanın öğleden sonraki bölümüne sanık avukatlarının savunmasıyla devam edildi. Tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan, iddia makamı savcının mütalaasını kabul etmediklerini ve o görüntülerdeki kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı yönündeki iddialarını tekrarladı. Bu görüntülerin Hollanda’ya gönderilerek görüntülerdeki kişinin Korkmaz olup olmadığının araştırılmasını istediklerini söyleyen Karayılan, “Eskişehir Cumhuriyet savcılığı sanıkların lehine olan delillerin oluşturulmasına çalışmadı. Ali İsmail Korkmaz’ın planlı olarak öldürüldüğü sonucuna vardılar. Korkmaz eşya taşırken düştüğü için mi beyin kanaması geçirdi. TÜBİTAK’ın görüntülerle ilgili raporu da net değil. Başımızdan savalım düşüncesiyle ‘olabilir’ diyerek gönderdikleri bu raporu kabul etmiyoruz. Maktül hastaneden çıktıktan sonraki 17 saati kayıp. Belki de başka birisi darp etti. Maktül o kişi midir değil midir önce tespit edilsin. Yoksa bir kısım baskılara dayanarak bu davayı bitirme gayreti olur. Bu aşamada müvekkilim Mevlüt Saldoğan’ın en azından kefaletle serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kendisi polistir ve adresi bellidir. Delilleri karartma gibi bir durumu da yoktur.” şeklinde savunma yaptı.

    Diğer sanık avukatları da, aleyhte olan mütalaa kısımlarını kabul etmediklerini ve müvekkilleri adına yazılı savunma için ek süre istediklerini ifade etti. Müdahil ve sanık avukatları ile sanıkların savunmasının ardından duruşmaya 10 dakika ara verildi.

    ARA KARAR

    Mahkeme heyeti daha sonra ara kararını açıkladı. Buna göre tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan, esnaf İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar’ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut’un tutuklanma talebinin reddine, yine tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban Gökpınar, Yalçın Akdoğan ve Hüseyin Engin’e savunma için ek süre ve sanık müdafilerine ek süre verilmesine karar verildi. Bir sonraki duruşmanın 26 Aralık 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.