Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevler yazlıklara ulaştı!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, Ildırı Mahallesi’ndeki yazlık evlerin yakında yer alan otluk alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alevler yazlıklara ulaştı!
Evlere beş metre kadar yaklaşan yangın, halkı tedirgin etti. Tatilciler hortumlarla su tutarak söndürme çalışmalarına destek verirken, orman ekipleri havadan ve karadan müdahalede bulunuyor.

Çeşme’nin Ildırı Mahallesi’ndeki yazlık evlerin yakında bulunan otluk alanda, bugün saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Evlere 5 metre kadar yaklaşan yangın, tatilcilerde ve bölge halkında korku yarattı. Vatandaşlar, orman ekiplerini arayıp yardım isterken, bahçe hortumlarıyla kapılarına kadar dayanan yangına su tutarak müdahalele etti. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Yangına iki helikopter ve bir uçak havadan; 10 arazöz, iki dozer ve çok sayıda orman işçisi karadan müdahaleye başladı. Öncelikli olarak evlerin önüne set çekilmeye başlandı, ortaya çıkan tehlikenin boyutu düşürüldü. Rüzgarın etkili olduğu, orman ve makilik alanın da bulunduğu bölgedeki söndürme çalışmaların sürdüğü bildirildi. Ayrıca yangın Ildırı- Çeşme merkez arasındaki ulaşımda da aksamalar yaşanmasına yol açıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.